Nu bliver SMB1-understøttelse droppet som standardindstilling i Samba

Fildelings-implementeringen Samba dropper nu SMB1 som standard-indstilling.

Understøttelse af SMB1 vil ikke længere være aktiveret som standard i den kommende version 4.11 af open source-frameworket Samba. Det fortæller The Register, som henviser en udgivelsesnote fra Samba-holdet.

Som nogen ved, er Samba en open source-implementering af fildelingsprotokollen SMB, der blandt andet bliver brugt til at dele filer via shares på Windows.

SMB1 har ifølge The Registers udlægning i længere tid været regnet som forældet og usikker. I 2017 anbefalede den amerikanske it-sikkerhedsorganisation US-CERT administratorer at deaktivere understøttelse af SMB1.

Og senere i 2017 kom det frem, at en exploit, EternalBlue, i årevis har kunnet udnytte en sårbarhed i Windows i forhold til netop SMB1.

Læs også: Flere sikkerhedsrettelser udsendt til populært fildelings-framework på Linux

The Register fortæller, at Microsoft droppede understøttelse af SMB1 i 2017 med Windows 10 build 1709. Og fremover vil SMB1 altså heller ikke være slået til som standard i Samba.

»This means clients without support for SMB2 or SMB3 are no longer able to connect to smbd (by default),« står der i beskeden fra Samba-udviklerne, som fortsætter:

»It also means client tools like smbclient and other, as well as applications making use of libsmbclient are no longer able to connect to servers without SMB2 or SMB3 support (by default).«

Ifølge The Registers udlægning skulle det fortsat være muligt for administratorer manuelt at aktivere SMB1-understøttelse på Samba 4.11.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere