Nu bliver det muligt at slette de indbyggede iOS-apps

14. juni 2016 kl. 10:40
Fra iOS 10 bliver det muligt at slette indbyggede apps som Maps og Music.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ændring er på vej i Apples mobile styresystem iOS, så det bliver muligt at slette standard-apps i systemet. Det skriver The Verge.

Fra version 10 af iOS skulle det være muligt for iPhone- og iPad-brugere at afinstallere flere af de forudinstallerede apps, som tidligere var uslettelige. Det drejer sig blandt andet om Maps, Calculator, Music og Videos, som er gjort tilgængelige via Apples App Store, hvorfra de så kan geninstalleres, skulle brugeren komme til at mangle dem igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Verge bemærker, at undbundlingen af iOS-software slet ikke blev omtalt af Apple-direktør Tim Cook eller softwarechef i virksomheden Craig Federighi under deres keynote på Apple-udviklerkonferencen WWDC.

Ændringen bliver ifølge The Verge bekræftet af flere, der har downloadet beta-udgaven af iOS. Visse apps som Messages, Photos og Camera kan ikke slettes, angiveligt fordi de hænger for meget sammen med systemet til at kunne afinstalleres.

Remote video URL

Men inden man afinstallerer standard-apps, er det en god idé at have in mente, at andre apps kan afhænge af dem. Det pointerer mediet Mashable, hvor en journalist har afprøvet at slette blandt andet Maps, hvilket gav ham fejlmeddelelser på andre apps.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger