Nu bliver det let at forstå hvad Google og Facebook skriver med småt

Har du nogensinde læst det, der står med småt, når du melder til nye tjenester på nettet? Ny hjemmeside vil gøre det let at gennemskue vilkårene hos Facebook, Twitter, Google og Apple.

Når du melder dig til populære tjenester på nettet som Facebook, Twitter eller Skype, godkender du samtidig en alenlang tekst med juridiske skriblerier. Den såkaldte Terms of Service.

Men hvis vi skal være helt ærlige, er det nok de færreste af os, der nogensinde har kigget mere end et par sekunder på teksten.

Nu vil en ny hjemmeside, Terms of Service; Didn't Read, gøre det let at gennemskue, hvilke vilkår store virksomheder som Facebook, Twitter, Google og Apple tilbyder deres brugere.

Hvor let er det at melde sig ud af tjenesten igen? Hvad bruger tjenesten dine data til? Og kan du kræve at få dine data udleveret og slettet fra tjenesten, hvis du dropper ud?

Det er nogle af de spørgsmål, som Terms of Service; Didn't Read vil forsøge at skabe overblik over ved at kategorisere tjenesterne fra klasse A til E.

Flere af de store netgiganter som Facebook og Google er tidligere blevet kritiseret for at være nemme at gifte sig med, men for svære at blive skilt fra.

Læs også: Danskerne skal have 'ret til at blive glemt' på internettet

Projektet er startet op i juni 2012, og derfor er flere af de store tjenester endnu ikke havnet i en kategori.

Samtidig søger folkene bag stadig juridisk assistance og programmører, der kender deres JavaScript og JSON, fremgår det af hjemmesiden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere