Nu betaler Facebook prisen for deres mange problemer

Mark Zuckerberg, da han også over for EU måtte forsvare Facebooks metoder Illustration: Europa-Parlamentet
Facebook har lovet at forbedre sig på en lang række områder og det koster penge. Rigtig, rigtig mange penge.

Facebooks aktie har taget et voldsomt dyk på tyve procent nedad efter at SoMe-giganten meddelte, at væksten i selskabet fremover bliver sløvet voldsomt af milliardstore investeringer i bekæmpelse af Fake News, hadefulde ytringer, falske konti og sidst men ikke mindst manipulation af valg.

Investorerne havde ellers, ifølge Wired, forestillet sig, at Facebook tjener så mange penge, at bekæmpelsen af ovenstående ikke ville kunne mærkes på selskabets bundlinje.

Læs også: Ny Facebook-lækage: Tre millioner brugeres data lækket

Men gårsdagens panik på aktiebørserne tyder på, at investorerne tog fejl og at Facebook for første gang siden deres etablering for alvor må sætte tempoet ned for at få styr på sit omdømme. I alt tabte Facebook markedsværdi for 120 milliarder dollar, hvilket svarer til 760 milliarder kroner.

Ifølge Facebook selv vil de mangeartede indsatser kunne mærkes på bundlinjen i adskillige år fremefter. Og det tyder på, at al den opmærksomhed der har været på diverse ufine metoder fra Facebooks side gennem de sidste mange år faktisk har hjulpet.

Og denne udmelding tyder på, at Facebook ikke bare tilkendegiver gode intentioner om at løse nogle af de gennemgribende problemer ved platformen; giganten kaster nu betydelige summer i at efterleve de mange tilkendegivelser, skriver Wired.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Dave Pencroof

Det er da forrygende at falske = flaske og ofte ikke kun ift bogstav lighed, det er trods alt ikke en google translate fejl !!

Jeg kunne dog godt forestille mig at FB i den seneste tid har mistet kunder, og at det er en meget vigtigere parameter for dem end det politiske pres. Den fremviste "usa skoleret" var en ren farce, der var kun en senators spørgsmål om Mark S ville fortælle hvilket hotel har sov på, som viste at persondata-udsugningen/malkningen ikke gælder for Mark, og der har igennem flere år kunne ses billeder af Mark ved en laptop med mic og kamera dækket godt til og det kunne være sjovt af få fingre i hans tlf for at se hvor ekstremt han går til værk for at sikre sig mod selv at blive overvåget 24/7/365. Nu er Frankrig så også gået igang med at ville ulovliggøre "flaske" nyheder, men hvem skal så lige beslutte hvad der er falskt og hvordan skal det undersøges og straffes når falskheden er bevist (for det er jo muligt at journalisten BARE har taget en sagt sætning ude af sammenhænge eller uheldigvis BARE misforstået det sagte, eller kritikløst maskinoversat noget uden korrekturlæsning (igen ualmindeligt normalt), og det er gjort i årtier !
Skal det forfølges efter præmissen "Du er uskyldig til det modsatte er bevist !", eller ????

Hav en strålende weekend !!

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere