Nu anvender landets gymnasier et ikke-godkendt it-system

4. maj 2016 kl. 11:201
Fristen for at få det administrative it-system Lectio godkendt er overskredet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det administrative it-system Lectio, der anvendes på langt størstedelen af de almene gymnasier, lever ikke op til lovens krav om revisionsgodkendelse.

Det skriver Computerworld.

Fristen for at få systemet godkendt hos en statsautoriseret revisor var 1. april. Godkendelsen skal sikre, at Lectio lever op til ISAE 3402, som blandt andet handler om datasikkerhed og beskyttelse af brugernes personlige data.

Hos Danske Gymnasier er formand Anne Birgitte Rasmussen usikker på, hvad der nu skal ske:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har holdt møde med Macom, hvor vi har givet udtryk for vores frustration over, at der ikke er nogen systemgodkendelse 1. april. Så nu er vi usikre på, hvad der skal ske.«

Anne Birgitte Rasmussen håber, at gymnasierne kan få en dispensation af Undervisningsministeriet til fortsat at bruge systemet.

Macom: Styrelsen er inhabil

Hos Macom, der står bag Lectio, skyder direktør Martin Holbøll sagen videre til Styrelsen for It og Læring (STIL), som ifølge ham har haft ansvaret for systemrevisionen siden 2008.

»Vi spørger os selv, om det er fordi, at styrelsen ikke har kunnet eller ikke har villet,« siger Martin Holbøll til Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at STIL har et habilitetsproblem i og med, at styrelsen både optræder som leverandør af et andet it-system til erhvervsskolerne, og som myndighed og ministeriel rådgiver på området

Vicedirektør i STIL Aino Olsen fortæller, at hun ser med stor alvor på, at et stort antal skoler lige nu har et it-system, der ikke er revisionsgodkendt.

»Vi er i dialog med Danske Gymnasier og erhvervsskolernes ledere for at finde ud af, om de skal bede om en dispensation, eller om de skal skifte til et andet godkendt system,« siger Aino Olsen til Computerworld.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. maj 2016 kl. 08:36

Der er tale om en alvorlig misforståelse, hvis man tror, at en revisions erklæring, afgivet efter ISAE 3402 standarden, har noget som helst med persondata eller generel datasikkerhed at gøre. Det har den ikke. Kontakt mig gerne, hvis du ønsker at høre nærmere.