Nu er alle en bot: Her er den nye metode til at sprede misinformation på sociale medier

Illustration: MI Grafik
En ny manipulerende kampagne om online-påvirkning er på vej, advarer Facebooks chef for cybersikkerhedspolitik.

Falske profiler, populært kaldet bots, vil komme til at spille en ny rolle, når det gælder spredning af misinformation på sociale medier. Det spåede Nathaniel Gleicher, Facebooks chef for cybersikkerhedspolitik, på en konference om digital efterforskning i London.

Det skriver The Guardian.

Tidligere har de falske profiler på Facebook delt falske nyheder eller politiske kampagner for at påvirke brugere på det sociale medie. Men i fremtiden vil grupperne bag de falske profiler - blandt andet den russiske gruppe IRA - i stedet puste problematikken om de falske profiler op og få det til at se ud, som om de er alle vegne, for at få rigtige profiler til at se falske ud.

»Det bedste eksempel, vi har set, var op til det amerikanske midtvejsvalg i 2018, hvor en skuespiller med forbindelse til IRA på stemmeaftenen lod, som om han var IRA, og lavede en hjemmeside, hvor der stod: ‘Vi kontrollerer den offentlige debat i USA, og vi har bestemt, hvem der kommer til at vinde, og hvem der kommer til at tabe’. Og så viste de omkring 100 Instagram-konti frem som bevis for de titusindevis af konti, de havde. De prøvede at spille på alles frygt,« sagde Nathaniel Gleicher på konferencen ifølge The Guardian.

Han forudser, at der kommer mere af den slags, og han frygter, at det bliver svært at håndtere, fordi man nu skal bevise, at der ikke er foregået manipulation - i stedet for det modsatte, som har været tilfældet hidtil.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere