Nu åbner Google sit milliarddyre "grønne" datacenter i Fredericia

30. november 2020 kl. 13:366
En række solcelleparker spredt ud over Danmark skal sørge for, at Google's nye datacenter i Fredericia er blandt de grønneste i verden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter to år og knap 4,5 milliarder kroner, er den sidste sten lagt og det sidste kabel trukket. Mandag blev det således tid til at åbne Google's nye datacenter i Taulov få kilometer vest for Fredericia.

Det skriver Ritzau i følge Kristelig Dagblad.

Selvom datacentret kommer til at sætte en markant aftryk på strømforbruget i området, er centret fra første dag CO2-neutralt. De enorme mængder strøm bliver dækket ved hjælp af fem solcelleparker rundt om i landet ved blandt andet Gimming i Østjylland og Næstved på Sydsjælland. Det skal være med til at placere det spritnye datacenter blandt de grønneste af slagsen i hele verden, hvis man altså måler på antallet af timer, hvor det drives med grøn strøm.

Byggeriet er, ifølge Ritzau, Google's femte af slagsen i Europa. Metoden med at forgrønne datacentre ved hjælp af opførelsen af vedvarende energi-projekter, som man gør her i Danmark er heller ikke ny. I St. Ghislain i Belgien suger Google ligeledes grøn strøm ud af solens stråler for at holde gang i sit datacenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet i Fredericia har i løbet af de seneste to år bidraget med 2600 job og begejstringen har været stor for, at en af verdens største tech-virksomheder valgte at kaste sig over den jyske muld.

"Derudover falder Googles grønne profil i god jord her i Fredericia, fordi vi er godt i gang med den grønne omstilling, så vi kan nå vores mål om at blive CO2-neutral i 2050," siger han i følge Ritzau.

I St. Ghislain i Belgien arbejder Google også med at fodre sit datacenter med energi fra solcelleinstallationer.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
1. december 2020 kl. 12:41

Kig ud af vinduerne her i december, januar og februar. Hvor meget "grøn" strøm er det overhovedet muligt at producere?

Og overskudsvarmen udnyttes heller ikke i Fredericia. Ikke fordi det teknisk ikke er muligt, men fordi provenu i statskassen. Sørgeligt, men sandt.

4
1. december 2020 kl. 09:22

Jeg vil tro det skal tolkes som at anlægne producerer en mængde strøm tilsvarende til forbruget. Så Google får deres normale blandede strøm fra el-nettet og korrigere ved at producere en lignende mænde grøn strøm til el-nettet

Og det er jo sådan set fint nok, bortset fra at det så ikke nødvendigvis er grønt strøm det kører på og det kan være en halvdyr fornøjelse, da der jo skal produceres strøm hele døgnet, da datacenteret bruger strøm hele døgnet.

2
30. november 2020 kl. 17:36

Jeg vil tro det skal tolkes som at anlægne producerer en mængde strøm tilsvarende til forbruget. Så Google får deres normale blandede strøm fra el-nettet og korrigere ved at producere en lignende mænde grøn strøm til el-nettet

1
30. november 2020 kl. 16:33

Hvordan skal det tolkes at den bliver holdt kørende af 5 solceller parker? Jeg tænker på der enten må være et ordenligt batteri et sted ellers ved jeg næsten ikke hvordan disse solceller parker skal klare sig i den mørke tid? Eler er det blot fordi de 5 solceller parker kan producere op til den mængde strøm som Googles datacenter bruger? Jeg håber da det går bedre end det gør for Viborg med Apples datacenter der var en fuser af dimensioner..