Nu åbner Google sit milliarddyre "grønne" datacenter i Fredericia

En række solcelleparker spredt ud over Danmark skal sørge for, at Google's nye datacenter i Fredericia er blandt de grønneste i verden.

Efter to år og knap 4,5 milliarder kroner, er den sidste sten lagt og det sidste kabel trukket. Mandag blev det således tid til at åbne Google's nye datacenter i Taulov få kilometer vest for Fredericia.

Det skriver Ritzau i følge Kristelig Dagblad.

Selvom datacentret kommer til at sætte en markant aftryk på strømforbruget i området, er centret fra første dag CO2-neutralt. De enorme mængder strøm bliver dækket ved hjælp af fem solcelleparker rundt om i landet ved blandt andet Gimming i Østjylland og Næstved på Sydsjælland. Det skal være med til at placere det spritnye datacenter blandt de grønneste af slagsen i hele verden, hvis man altså måler på antallet af timer, hvor det drives med grøn strøm.

Byggeriet er, ifølge Ritzau, Google's femte af slagsen i Europa. Metoden med at forgrønne datacentre ved hjælp af opførelsen af vedvarende energi-projekter, som man gør her i Danmark er heller ikke ny. I St. Ghislain i Belgien suger Google ligeledes grøn strøm ud af solens stråler for at holde gang i sit datacenter.

Projektet i Fredericia har i løbet af de seneste to år bidraget med 2600 job og begejstringen har været stor for, at en af verdens største tech-virksomheder valgte at kaste sig over den jyske muld.

"Derudover falder Googles grønne profil i god jord her i Fredericia, fordi vi er godt i gang med den grønne omstilling, så vi kan nå vores mål om at blive CO2-neutral i 2050," siger han i følge Ritzau.

I St. Ghislain i Belgien arbejder Google også med at fodre sit datacenter med energi fra solcelleinstallationer. Illustration: Google
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Hvordan skal det tolkes at den bliver holdt kørende af 5 solceller parker? Jeg tænker på der enten må være et ordenligt batteri et sted ellers ved jeg næsten ikke hvordan disse solceller parker skal klare sig i den mørke tid? Eler er det blot fordi de 5 solceller parker kan producere op til den mængde strøm som Googles datacenter bruger? Jeg håber da det går bedre end det gør for Viborg med Apples datacenter der var en fuser af dimensioner..

  • 4
  • 2
#4 Jens Jönsson

Jeg vil tro det skal tolkes som at anlægne producerer en mængde strøm tilsvarende til forbruget. Så Google får deres normale blandede strøm fra el-nettet og korrigere ved at producere en lignende mænde grøn strøm til el-nettet

Og det er jo sådan set fint nok, bortset fra at det så ikke nødvendigvis er grønt strøm det kører på og det kan være en halvdyr fornøjelse, da der jo skal produceres strøm hele døgnet, da datacenteret bruger strøm hele døgnet.

  • 1
  • 2
#6 Martin Kofoed

Kig ud af vinduerne her i december, januar og februar. Hvor meget "grøn" strøm er det overhovedet muligt at producere?

Og overskudsvarmen udnyttes heller ikke i Fredericia. Ikke fordi det teknisk ikke er muligt, men fordi provenu i statskassen. Sørgeligt, men sandt.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere