Nu åbner Google dørene for udviklerne med Chromecast SDK

Alle kan nu udvikle til Googles lille trådløse tv-modtager Chromecast, efter at Google har frigivet Google Cast Software Development Kit.

For 35 dollars kan man købe et lille fikst stykke hardware, som forbinder dit tv med Netflix, Youtube og andre videotjenester.

Men Googles Chromecast, som dimsen hedder, har indtil nu været helt kontrolleret af Google, og foreløbigt er der kun 14 forskellige applikationer, der kan samarbejde med den. Det ændrer sig nu markant, for Google har netop frigivet et SDK til Chromecast, så alle udviklere nu kan få adgang til Chromecast-streaming. Det skriver Wired, ud fra Googles officielle melding.

Ved at bruge det nye Google Cast Software Development Kit kan apps og websider få tilføjet adgang til Chromecast, så for eksempel musik og video kan blive vist på tv-skærmen. Det kræver ikke en særskilt app, men blot at udviklerne tilføjer Chromecast-opkobling til den eksisterende app eller tjeneste, skriver Google i et mere nørdet blogindlæg til udviklerne. SDK'et kommer til iOS, Android og Chrome-browseren, og konceptet er, at streaming-indholdet bliver sendt direkte fra nettjenesten til en særlig udgave af Chrome-browseren, der kører på Chromecast, mens app'en på for eksempel en telefon fungerer som fjernbetjening.

Med den lave pris for hardwaren - i hvert fald i USA - og understøttelse allerede fra Netflix og andre populære tjenester kan Chromecast ende med at få stor udbredelse, hvis udviklerne kaster sig over muligheden. En konkurrent, Roku, understøtter til sammenligning over tusind applikationer, hvoraf en del dog er værdiløse ifølge Wired. Apple TV er en anden konkurrent, men den er i vanlig Apple-stil under fuld Apple-kontrol og tillader ikke andre end særligt udvalgte partnere at koble sig på.

Høre mere om, hvordan Chromecast bliver understøttet, i videoen herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Østergaard

Så kan det være den reelt bliver brugbar. Jeg fik en til jul, men gider ikke sætte den til for at se youtubevideoer på fjernsynet. (netflix klarer ps3).

Ja den er smart, men brugbarheden er for lille i dag til at den er interessant.

 • 0
 • 0
#4 Michael Friis

Sidst jeg så på Airtame var der kun desktop understøttelse. De har en app i deres stretchgoals men er meget explicitte i at vi ikke skal forvente den kan det store uden root/jailbreaking:

Citat fra Indiegogo: Streaming from the device is also technically possible, but access to special hardware has been restricted by the vendors, so it would require rooting/jailbreaking, which we can not support.

We don't have an iOS/Android app planned for the initial release. It is on our roadmap though, and hopefully we can have something out around the end of Q2 2014.

Så jeg forventer ikke Airtame giver mulighed for at streame netflix, HBONordic, videoer eller musik.

 • 0
 • 1
#5 Thomas Andersen

Jeg købte nyt TV den anden dag med indbygget Widi (og Miracast). Det spiller bare 100%, og er nemt at have med at gøre. Man vælget bare "Enheder" + "Projicer" + "[tv]" i Windows 8, så viser den ens skærmbillede. Det kan ikke bruges til spil pga latancy, men til film og andet godt er det perfekt.

 • 0
 • 0
#6 Mads Obenhausen

Nu har jeg ikke undersøgt Airtame nærmere, men Chromecast opererer med at donglen selv er på nettet og computer eller mobilenhed instruerer modtageren i hvad den skal vise på nettet. Dette er i nogen kontrast til WiDi som jo udelukkende drejer sig om visning og afspilning af indhold fra den forbundne enhed. Dette må absolut stille nogle krav til encoding på enheden som afsender og derved er der en potentiel flaskehals, som ikke findes med Chromecast. Jeg mener derfor ikke at teknologierne kan sammenlignes, men har da hver sin fornuftige anvendelse. Men min "mini"-bærbar med i3-processor, on-board grafik og 4GB RAM vil nok komme til kort når vi snakker HD-indhold, streaming via WiFi har da også vist sig ganske ubrugeligt på den.

 • 0
 • 0
#7 Jakob Damkjær

Men nu alt og alle laver dimser med hdmi stik.

Kunne version2 ikke indføre en redaktions regel om at alle historier om dimser med hdmi indeholder basis Info.

Opløsning (4k eller 1080p) Billedfrekvens (24, 30 eller 60 Hz) Encoding (level og format. Ie. Baseline eller High profile h.264,/ h.265 og vp og CvI eller hvad nu Microsoft og Googles formater hedder).

Understøtter de vendor specifik near Local cacheing som Netflix SuperHD.

Hvor meget båndbredte kræver det før vendor siger man får fuld kvalitet...

Latency ved screen mirroring, kan de lave screen mirroring ?

Er encodingen hardware fikseret eller opgraderbar ?

Der er så mange skruer der kan skrues på og som er beskrivbare men ikke rapporteres som er altafgørende for kvaliteten af den oplevelse...

Evt. Lav en lille hurtig sammenlignings artikel/tabel... Det må i ha en erhvervspraktikant der kan lave.

Gør det samme med dimser med skærme generelt der benyttes til video playback... Må ha stor betydning for fx chromebooks hvilken h.264 niveau decoder der er implementeret i hardware. Eller hvis de har VP hardware decoders.

Bare et foreslag til at få lidt fakta ind i beskrivelserne...

 • 0
 • 1
#8 s_ mejlhede

Bare et foreslag til at få lidt fakta ind i beskrivelserne...

Version2 er "it for professionelle"

Så det må du selv finde ud af, artiklerne på V2 er for hovedparten kun omskrivninger af udenlandske artikler, tilsat en Extra Blad overskrift. Fakta og teknisk informationer må du selv finde, på et sted som er til for det :-)

Prøv Toms Hardware, de tager anmeldelser seriøs.

http://www.tomshardware.com/

 • 0
 • 0
#9 s_ mejlhede

Så jeg forventer ikke Airtame giver mulighed for at streame netflix, HBONordic, videoer eller musik.

Som jeg har forstået det, så streamer den direkte alt hvad vises på din PC.

Så hvis din PC kan vise Netflix og andet beskyttet materiale, kan du også se det på TV via Airtame

Så præsentations video siger de kan, men det kan være meget uimodsagt salgs gas i sådan noget :-)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q3fqcP3RoNE

Nogen som ved mere, Chromecast kan/må hvis ikke vise alt beskyttet materiale ?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere