Nu 5.000 apps til Windows Phone 7 ? men 200.000 til Android

Antallet af applikationer til Microsofts nye mobilplatform vokser støt, men der er stadig meget lang vej til at nå konkurrenterne, hvis man alene ser på antal registrerede applikationer.

Microsoft ser ud til at kunne fejre nytåret med at have rundet en milepæl for Windows Phone 7. Antallet af applikationer ser nemlig ud til at have rundet 5.000 i Windows Phone Marketplace. Det skriver Engadget.

Tallet skal dog ses i forhold til Android Market, hvor der ifølge AndroLib.com nu er over 200.000 applikationer, mens Apples iTunes App Store med applikationer til iOS har passeret 300.000 applikationer.

Windows Phone 7 blev lanceret i oktober og sammenlignet med både Androids og iOS's debuter, er 5.000 applikationer efter blot tre måneder på linje med de to konkurrenter.

Selve antallet af applikationer siger ikke nødvendigvis i sig selv noget om kvaliteten eller udvalget, og derfor kan Microsofts 5.000 applikationer både være rigeligt og alt for lidt. Til gengæld indikerer antallet, at Microsoft har formået at tiltrække udviklere i en grad, der efter tre måneder ligner både Android og Apple, som dog begge har mere end to års forspring til Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Der mangler stadig et stykke vej op til Android og iOS, men jeg synes nu at Microsoft er kommet godt på vej. Jeg har haft min Windows Phone i halvanden måned nu, og jeg kan virkelig mærke at der er kommet flere kvalitets applikationer til. Det eneste jeg mangler er danske apps og Skype.

 • 0
 • 0
#3 Flemming Hansen

Det er fordi kvantitet er direkte målbart og let forståeligt for medier og brugere. Det er lidt svært at skulle måle kvalitet over én kam. Jeg tror dog at mange apps/spil er de samme som går igen på de forskellige platforme, så det gør det bare yderligere meningsløst at måle på antal.

 • 0
 • 0
#4 Michael Lykke

Det er spændene at se om Microsoft kan fastholde den vækst - I så fald kan det gå hen og blive et interessant marked men de tal i har gravet frem skal man nok tage med et gran salt.

Android market rundede 100.000 apps den 25 oktober - Den er næppe blevet dobbelt så stor på 2 måneder så det reelle antal er nok nærmere 110-150.000 apps og omkring 350.000 for Appstore.

Vil give de andre ret i at kvalitet er vigtigere end kvantitet som bruger, men kvantiteten siger dog noget om hvor populær/aktiv en given platform er.

 • 0
 • 0
#5 Michael Balle-Pedersen

Før i tiden, da blev det store antal programmer til Windows brugt som argument mod alternative platforme.

Idag ser verdenen lidt anderledes ud på mobilsiden, så nu vendes argumentet igen. Nu er det ikke vigtigt at der er mange programmer, blot dem der er har god kvalitet.

Sjovt som tiderne skiftet.

 • 0
 • 0
#7 Jakob Damkjær

på androlibs side står der:

Accumulated number of Application and Games in the Android Market 210.000

Så der er det samlede antal apps der har været online nogenside, det er ikke det antal der faktisk er tilgængelige idag.

http://148apps.biz/app-store-metrics/ kan man se de tilsvarende tal for iTunes

Total Apps Seen in US App Store: 390,360

Så hvis man vil sammenligne æbler og æbler og ikke æbler og appelsiner så er det vigtigt at man vælger den samme parameter til at gøre det.

det antal af apps der er tilgængeligt i iTunes idag er:

Total Active Apps (currently available for download): 325,672

Nb! tidligere nyheder estimerede at da android market gik over 150.000 akkumulerede apps var det faktiske antal aktive antal apps ca 110.000 så der kommer klart apps til android market men ikke helt 200.000 endnu. Et konservativt estimat er vel at der for tiden findes ca 150.000 app til download i android market pt og 325.000 i iTunes.

Hvad der er også er interessant er at betalings apps i android er nærmest ikke eksisterende hvis man regner i faktisk køb. for lidt længer nede på siden (hvis jeg læser grafen rigtigt) så er der næsten ingen betalings apps der sælger mere end 5000 eksemplare. For hvem vil lave en betalings app hvis det begrænser salget til 5000 eksemplare ? (reklamer og profiling til folket).

Desuden så viser en på øjemål trend kurve af nye apps per dag en stagnerende tendens fra medio november. Men det kan jo bare være at december er en dårlig måned (eller at mit øjemål har et bias =). Men det ville nu være en god ide hvis de satte en 7 day rolling average på den graf.

Ang windows phone 7 så er der mange funktionaliteter som kræver apps på andre platforme (eg. office dokument redigering, hele social huben osv osv).

Hvilket er en rigtig snedig ide fra microsofts side for at mindske effekten af at de har meget få apps pt. IMO tog MS et modigt hop med at smide windows mobile og alle de rigtigt mange apps der var til det ud af vinduet og når selveste anticrist firmaet og alle deres små djævle laver noget godt så må man jo rose dem og hub ideen er imo smart som bare satan (no pun intended =).

godt nytår Jakob

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere