NSO-spyware brugt i hackerangreb på USA: Iphones i udenrigsministeriet ramt

6. december 2021 kl. 13:23
NSO-spyware brugt i hackerangreb på USA: Iphones i udenrigsministeriet ramt
Illustration: Rawpixel.com/Bigstock.
Først blev de blacklistet, så blev de sagsøgt, og nu menes spyware udviklet af det israelske selskab NSO Group at være blevet brugt i hackerangreb på ansatte i det amerikanske udenrigsministerium.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mindst ni ansatte i det amerikanske udenrigsministerium har fået deres iPhones hacket med spyware udviklet af det israelske spyware-selskab NSO Group.

Det skriver CNBC.

Angrebene, der var rettet mod personale i eller som arbejdede med det østafrikanske land Uganda, er forløbet over de seneste måneder. Det er endnu uvist, hvem der står bag hackingen.

En talsmand fra NSO Group siger til CNBC, at selskabet er klar til at samarbejde med de relevante myndigheder og lægge alle oplysninger frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis vores undersøgelse viser, at disse handlinger faktisk er sket med NSO's værktøjer, vil en sådan kunde blive opsagt permanent, og det vil få retslige konsekvenser,« siger han.

I november sagsøgte Apple NSO Group, fordi selskabets spyware er blevet brugt til at hacke iPhones og læse data, herunder beskeder og anden kommunikation.

Tidligere på måneden blacklistede den amerikanske præsident Joe Biden selskabet, fordi det agerer i modstrid med »USA's nationale sikkerhed eller udenrigspolitiske interesser.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger