NSA’s største datacenter ramt af nedsmeltninger

10 nedsmeltninger af elektronisk udstyr på 13 måneder har forhindret NSA i at bruge sit nyeste og største datacenter i Utah. Årsagen til de voldsomme elektriske nedbrud undersøges stadig.

En række voldsomme elektroniske overspændinger på NSA’s nye datacenter i Utah har ødelagt for tusinder af amerikanske dollars i udstyr og afholder på 13. måned efterretningstjenesten i at tage sit nye anlæg i brug. Det skriver The Wall Street Journal.

Datacenteret har været udsat for 10 deciderede nedsmeltninger af udstyr på grund af de elektriske overspændinger, der beskrives som 'et lynnedslag i en 2-fods kasse'.

De vedvarende elektriske problemer undersøges stadig, og folk tæt på sagen fortæller Wall Street Journal, at der fortsat er interne uenigheder omkring, hvordan de kan forhindres.

Dog fortæller en talsmand fra NSA, at antallet af nedbrud er blevet mindsket i de seneste tests.

De elektriske problemer er blot en ud af flere logistiske udfordringer, som NSA er stødt på undervejs i projektet. Wall Street Journal tegner på baggrund af en række interviews og dokumenter et billede af et byggeprojekt, som i flere tilfælde har skudt genvej for at blive hurtigere færdig.

Det har imidlertid betydet, at projektet undervejs er rendt ind i en række problemer og uoverensstemmelser. Som eksempler nævner avisen blandt andet, at anlæggets backup-generatorer har fejlet i flere tests, uenigheder omkring anlæggets elektriske kontrolsystemer, samt at datacenterets kølesystemer angiveligt stadig ikke er testet.

Læs flere detaljer om sagen på Wall Street Journal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Palle Due Larsen

Datacenteret har været udsat for 10 deciderede nedsmeltninger af udstyr på grund af de elektriske overspændinger, der beskrives som »et lynnedslag i en 2-fods kasse«.

Må man foreslå, at de isolerer de to fødder på kassen og evt. udvider til 3 eller 4 fødder, så den står mere stabilt.

  • 6
  • 0
#7 Frithiof Andreas Jensen

Det kunne väre at NSA har gjort som man ofte gör i USA på store offentlige projekter: Man laver et kompetent design, får en pris og starter projektet. Cirka 2/3 inde i projektet sätter ledelsen nogen fra "US Army Engineers" til at value-engineere projektet så det bliver "billigere" - det er ikke längere det samme design, men ingen går naturligvis igennem hele projekteringen igen for så ville man jo ikke "spare" noget.

Derefter går der et par år i "Fix It & Make It Work Mode" indtil tingene til sidst stabiliseres på omkring 175-300% af den pris som projektet kostede för det var "value engineered".

Det er derfor USA ikke kommer til månen igen!

  • 2
  • 0
#8 Deleted User

Så de kalder det for et datacenter, det er da bare et skalkeskjul for de sci-fi-agtige eksperimenter som foregår på stedet. Mon ikke det udstyr som kortslutter er forsøgt konstrueret til at opfange kvantemekanisk resonans fra almindeligt computerudstyr, som så kan bruges til at rekonstruere de data som en computer arbejder med.

Forklaringen om at de ikke kan finde ud af at bygge et almindeligt datacenter er simpelthen for kedelig.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere