NSA-whistleblower: USA har også hacket Kina

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Manden bag Prism-lækket afslører nu, at USA også har foretaget massiv hacking i Kina.

USA har foretaget 61.000 hacking-angreb mod institutioner og private i Kina og Hong Kong. Det afslører Edward Snowden, der blev kendt for at få NSA's Prism-program på alles læber. NSA er den amerikanske sikkerhedstjeneste, og Prism er et massivt overvågningsprojekt.

Edward Snowden fortalte historien til South China Morning Post, der residerer i Hong Kong.

Hackingen skulle angiveligt blandt andet være gået ud over det kinesiske universitet i Hong Kong, studerende, forretningsmænd og embedsmænd.

Edward Snowden har tidligere arbejdet for CIA, og var in-house konsulent for NSA, da han fik fingrene i de fortrolige dokumenter.

Ifølge Edward Snowden er der tale om hundredtusindvis af computere, der er blevet hacket, men de er ikke hacket én af gangen.

»Vi har hacket store internet-routere, som er netværkenes rygrad, og dermed fået adgang til kommunikationen mellem flere hundredetusinde computere, uden at vi skulle hacke hver computer enkeltvis,« siger Edward Snowden.

Edward Snowden er flygtet til Hong Kong fra sit hjem i Hawaii, og det var herfra, han afslørede hele Prism-affæren, der nu ser ud til at være større end først antaget.

Den amerikanske regering kræver Edward Snowden udleveret, men den tidligere NSA-medarbejder, der angiveligt befinder sig i Hong Kong, vil kæmpe mod den amerikanske regering fra sit eksil.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Andersen

Det kan vel ikke komme som en overraskelse? Hverken at amerikanerne har angrebet, eller at de har klynket over kineserne gjorde det, mens de selv gjorde det samme. Hyklerisk.

At de så har systematiseret det via backbone routere, er vel blot at tage det et skridt videre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere