NSA overvågede ulovligt skaberen af Megaupload

Illustration: g0d4ather | Bigstock
NSA overvågede sammen med en efterretningstjeneste i New Zealand Kim Dotcom frem til 2012. Nu viser det sig, at NSA har fortsat overvågningen, uden at deres newzealandske kolleger vidste det.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har ulovligt overvåget Kim Dotcom, der står bag sider som Megaupload, skriver The Hill

Det er den newzealandske efterretningstjeneste GCSB, der har sporet mindre dele af Dotcoms kommunikation, på trods af at de i en retssag i 2012 hævdede, at de ville stoppe overvågning af manden.

Oprindeligt overvågede GCSB og NSA sammen Kim Dotcom, da han er tiltalt for hvidvaskning og for at bryde reglerne om ophavsret, men operationen skulle slutte i januar 2012, hvorefter GCSB troede, at alt overvågning stoppede.

Læs også: NSA fortsætter med at masseovervåge telefoner trods lovændring

Det viser sig dog nu, at NSA fortsat har kunnet opsnappe brudstykker af Dotcoms kommunikation - uden GCSB's kendskab.

Ubegrænset adgang

»Newzealændere bør vide, hvor meget magt en fremmed stat har over deres private information,« siger Dotcom til New Zealand Herald.

Læs også: Medie: NSA overrasket over potentiale i WannaCry-exploit - for fem år siden

»NSA har ubegrænset adgang til GCSB's overvågningssystemer. Faktisk er det meste af den teknologi, GCSB bruger, leveret af NSA,« siger Dotcom.

Han fortæller desuden, at hans advokater er klar til reagere på nyheden.

»Hvis GCSB hjalp NSA med direkte at udspionere newzealændere, så er situationen langt mere seriøs, og det kan blive uundgåeligt at få en ny selvstændig undersøgelse af sagen.«

Læs også: Lækket NSA-rapport: Rusland prøvede at hacke ansvarlige for det amerikanske valg

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere