NSA open sourcer værktøj til reverse engineering

Værktøjet Ghidra er blevet lagt ud som open source af NSA.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har open sourced værktøjet Ghidra. Det oplyser blandt andet Wired.

Ghidra er et værktøj til reverse engineering af software. Det vil her blandt andet sige processen med at omdanne kompileret kode til noget, et menneske i udgangspunktet har lettere ved at forstå.

»Hvis du har lavet software reverse engineering, så har du opdaget, at det er både kunst og videnskab - der er ikke en lige vej fra start til slut,« siger cybersikkerhedsrådgiver Rob Joyce til Wired og fortsætter:

»Ghidra er et software reverse engineering-værktøj bygget til vores interne brug i NSA. Vi påstår ikke, at det er det her, der kommer til at erstatte alt derude - det er det ikke. Men det har hjulpet os med at adressere nogle ting i vores workflow.«

Værktøjet kan hentes fra https://ghidra-sre.org/

Og det er planen, Ghidra skal lægges på Github her. I skrivende stund er der blot tale om et place holder-repository på adressen uden den egentlige kode. Ifølge beskrivelsen på Github kører Ghidra både på MacOS, Windows og Linux.

Og ifølge samme beskrivelse har NSA brugt værktøjet i flere sammenhænge, herunder til at analysere ondsindet kode, ligesom værktøjet har været brugt til at give en bedre forståelse for potentielle sårbarheder i netværk og systemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize