NSA må aflytte en tredjedel af verdens teletrafik

Den amerikanske efterretningstjeneste får lov til at aflytte al teletrafik, der går gennem USA.

Sikkerheds- og efterretningstjenesten NSA får fremover lov til uden forudgående dommerkendelser at aflytte alle former for teletrafik, der passerer gennem USA.

Det sker efter vedtagelsen af en ny lov, der giver NSA udvidede beføjelser med kampen mod international terrorisme som baggrund for loven, skriver Vnunet.

I praksis betyder loven ifølge teleanalytikere, at NSA får lov til at aflytte mere end 35 procent af den globale teletrafik, fordi en stor del af trafikken i dag sendes gennem netværk i USA.

Kritikere af loven frygter, at den kan blive misbrugt til at spionere mod eksempelvis amerikanske statsborgere uden direkte tilknytning til kampen mod terror.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Brian Aagesen

Med de anti terror tiltag de tager i USA, såsom fri aflytning af tlf. og anholdeser hvor borgeren ikke har ret til advokat bistand, hvis ordet terror kan presses ind i sigtelsen, for mig til at tænke på sovjet og KGB, hvad bliver det næste at folk skal ha' en sniffer indstalleret på deres computere???

  • 0
  • 0
#2 Simon Krogh

Jeg tror ikke at den amerikanske regering har interesse i at stoppe med eskaleringen af overvågningen af den amerikanske befolkning. De har skabt et fantastisk effektivt fjendebillede i terrorisme og terrorister, og det gør befolkningen ganske velvillig til at opgive frihed for en følelse af tryghed. Det stopper når befolkningen beslutter sig for at det er for meget og enten afstraffer den siddende regering ved næste valg (one can only hope), eller ligefrem tyr til en mere direkte form for revolutionær handling. Men jeg mener altså at regeringen vil gå så langt som de får lov til, og jeg synes det er mægtig interessant at se hvor langt det er.

  • 0
  • 0
#3 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Nogle der vil være med til at starte et teleselskab som kun bridger over USA (over TAT'erne http://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_telephone_cable) når det er strengt nødvendigt? Men det hjælper måske ikke engang (læs lige http://www.thesun.co.uk/article/0,,2005320001-2007250657,00.html og tænk over hvad det kræver)?

Og hov, forresten, hvornår slukker de så for vores GPS? Skulle vi ikke lave et alternativ? Nå, nej, det er EU jo igang med (http://www.esa.int/esaNA/galileo.html), men det projekt er så lavt prioriteret i befolkningens bevidsthed, at det sejler som en mjødbedrukken viking der ikke engang kan få hornene vendt i vestlig retning.

Mikkel,

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere