NSA: Kina kan lamme USA’s el-net med cyberangreb

Kina - og muligvis andre - har kapacitet til at slukke for USA’s kritiske infrastruktur som for eksempel el-nettet. Det fortæller chefen for NSA.

Kinas cyber-muskler er store nok til at lukke og slukke for strømmen i USA ved at angribe det amerikanske el-net. Det sagde NSA-chef Admiral Michael Rogers til medlemmer af den amerikanske kongres torsdag. Det skriver CNN.

Og Kina er ikke alene, lyder det fra Michael Rogers, der også er chef for U.S. Cyber Command. En eller to andre ikke-navngivne aktører har lignende kapacitet, sagde admiralen.

USA har ifølge NSA detekteret malware fra blandt andet Kina på amerikanske computersystemer. Systemer som har direkte indflydelse på indbyggernes liv.

»Det gør det muligt at lukke for meget afgrænsede og meget skræddersyede dele af vores infrastruktur,« sagde Michael Rogers til politikerne.

Ifølge NSA-chefen er angrebene en del af en trend, hvor nationer og andre afsøger svagheder i de amerikanske it-systemer.

Mens flere og flere nationer investerer i kapacitet til at udkæmpe krige i cyberspace, er der ifølge Michael Rogers også en stigning i antallet af private aktører, der lader sig leje til at udføre tvivlsomme it-gerninger.

Et medlem af kongressen kaldte grupperne for ”cyber-lejemordere”.

»Det er en bekymrende udvikling for os,« sagde Michael Rogers.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Frithiof Andreas Jensen

Det her skulle vel ikke tilfældigvis falde sammen med at der skal forhandles et nyt budget for NSA?

En ny variant af: "Nice kit you got here; It would be a shame if something happened to it".

NSA har for det förste selv "backdoored" alle systemer de kommer i närheden af så hvor svärt kan det egentligt väre at bestille nogle "Chinese Cyber-Mercenaries" til lejligheden og udruste dem med en passende liste over NSA-backdoors så der kan leveres lidt "Blood on The Carpet"?

Det er et nyt og specifikt begreb som dukker op i debatten stedet for det generiske "Cyber Terrorists" eller "Chinese Hackers". Det lyder nästen som om "et medlem af congressen" utilsigtet blabber om noget han har läst i et hemmeligt arbejdspapir?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere