NSA-infiltration af Nordkoreas cyberhær dokumenterede Sony-hacking

Selv præsident Barack Obama rettede pegefingeren mod Nordkorea efter hackingen af Sony Pictures. Grundlaget var angiveligt NSA's infiltration af Nordkoreas statslige hackerinstitution.

Det officielle USA var usædvanligt skråsikre, da først chefen for FBI og siden præsident Barack Obama udpegede Nordkorea som skurken i hackingen mod Sony Pictures i november 2014. Men angiveligt havde NSA skaffet beviserne gennem deres egen hacking, skriver New York Times.

Allerede i 2010 lykkedes det nemlig NSA at infiltrere den afdeling af Nordkoreas militær, som siden 1996 har specialiseret sig i cyberkrig.

NSA var dog angiveligt ikke i stand til at forhindre angrebet eller advare Sony i tide, da de første spear phishing-mails, som lokkede en medarbejder hos Sony til at installere malware og skaffede nordkoreanerne en systemadministrators login-oplysninger, ikke så usædvanlige ud.

Men efterfølgende var det altså muligt at spore angrebet tilbage til IP-adresser, som NSA tidligere havde bekræftet tilhørte Nordkoreas hackerbase i Kina.

Det var et usædvanligt træk at rette en direkte anklage mod en fremmed nation i forbindelse med et hackerangreb. Det er ofte vanskeligt at fastslå identiteten på bagmændene med sikkerhed, og der er da ifølge New York Times fortsat også sikkerhedseksperter som peger på, at andre grupper kan have stået bag og bevidst sørget for at få rettet opmærksomheden mod Nordkorea.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Kristian Christensen

Nordkorea er i virkeligheden den perfekte fjende. Du kan stort set anklage dem for hvad som helst. Og du kan intet gøre. Det vil være næsten umuligt at ramme dem ret meget. For i FN har de både Rusland og Kina på deres side. Kina forstår jeg. Rusland - ikke helt så meget.

Det vil være umuligt at lægge deres infrastruktur ned med hacking da de stort set kun er på nettet for at hacke alligevel og derfor ikke rigtigt bliver ramt. Til gengæld er resten af verden utroligt sårbar og DPRK's hacker afdeling (hvilket de uden tvivl har) kan de jo holde kørende 24/7 da de ikke skal andet. De får deres borgerløn og kan sættes til hvad som helst. De kan stort set træne og hjernevaske dem til ret dygtige specialister. De kan jo ikke sagsøges osv alligevel.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere