NSA indsamler millioner af ansigter fra nettet

NSA bruger ansigtsgenkendelsessoftware til at skanne nettet og koble navne med billeder. Millioner af billeder bliver høstet hver dag.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA indsamler et enormt antal af billeder af folk på internettet. Det fremgår af et nyt dokument fra whistlebloweren Edward J. Snowden, som New York Times har fået adgang til.

Billederne bliver behandlet med ansigtsgenkendelsessoftware, hvilket NSA i stigende grad har gjort brug af over de sidste fire år. I et internt dokument fra 2011 står der skrevet, at NSA indsamler millioner af billeder om dagen, hvoraf omkring 55.000 er af god nok kvalitet til at kunne identificere ansigter.

NSA spår teknologien en stor fremtid, fordi der i stigende grad bliver udvekslet billeder på de sociale medier, e-mail, MMS-beskeder og videokonferencer. Indtil videre er det dog uklart, præcist hvor mange mennesker der findes i NSA’s fotoalbum.

Ifølge en talsmand for NSA har efterretningstjenesten ikke adgang til den amerikanske kørekortsdatabase, som gemmer billeder af alle amerikanere med kørekort. NSA vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt efterretningstjenesten har adgang til databasen over udlændinge, som har ansøgt tilladelse om indrejse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

Det bliver jo kun værre og værre. For at citere Futurama: "I don't want to live on this planet anymore".

I øvrigt

Ifølge en talsmand for NSA har efterretningstjenesten ikke adgang til den amerikanske kørekortsdatabase, som gemmer billeder af alle amerikanere med kørekort.

Yeah right, hvis der findes en eneste person her på kloden, som tror på det udsagn, så fortjener vedkommende en naivitets-pris!!!

  • 8
  • 0
#4 Andreas Larsen

Så det er det RFID chippen i de nye pas og det digitale billede skal bruges til... Noget bedre end at vide hvordan fnullergøj86 ser ud!...

Hov vent, 55.000 om dagen, så er de jo færdige med at scanne os allesammen ind om... 350 år!

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere