NSA har taget kildekode fra Huawei

24. marts 2014 kl. 08:445
Flere afsløringer fra Edward Snowen viser, at NSA har brugt mange ressourcer på den kinesiske netværksgigant Huawei.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lækkede dokumenter afslører, at NSA har brugt store ressourcer på at spionere mod både den kinesiske regering og den kinesiske netværksgigant Huawei. Det skriver Spiegel Online.

Det lækkede dokument kommer fra whistlebloweren Edward Snowden og er blevet gennemgået af både Spiegel og New York Times. Dokumenterne afslører, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA har brugt betydelige ressourcer på at spionere mod ansatte hos Huawei.

Og det er slet ikke så få mennesker endda. Huawei er nemlig verdens andenstørste leverandør af netværksudstyr og har omkring 150.000 ansatte. Virksomheden bliver anset som den største konkurrent til amerikanske Cisco.

Ikke alene fik NSA fat i virksomhedens e-mailarkiver og interne dokumenter, men det lykkedes også NSA at få adgang til kildekoden til flere af virksomhedens produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mange af vores mål kommunikerer over Huawei-produkter, og vi vil sikre os, at vi kan udnytte sikkerhedshuller i disse produkter,« skriver NSA i de lækkede dokumenter. Et andet sted i dokumentet bemærker NSA, at efterretningstjenesten nu er i besiddelse af så meget data fra Huawei, at den slet ikke ved, hvad den skal bruge det til.

»Hvis det er sandt, så er det ironisk, at de har gjort mod os nøjagtigt, hvad de altid har beskyldt kineserne for at gøre igennem os,« siger Huaweis talsmand, Bill Plummer. På den lidt lysere side mener Bill Plummer også, at sådan en omgang spionage vil afsløre, at Huawei intet har at skjule, og at virksomheden ikke har nogen unaturlige bånd til nogen regering.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
24. marts 2014 kl. 16:42

Er det i endnu et forsøg for at dæmme op for international terrorisme? Eller er det bare statsstøttet tyveri? Hvor længe kan vesten, eller verden, affinde sig med den slags?

3
24. marts 2014 kl. 11:55

Det vil være noget af en skandale, hvis et indbrud i NSAs servere resultere i offentliggørelse af noget kode, af den slags de bruger jævnfør Snowden. Men det ville være sjovt at gøre alligevel.

1
24. marts 2014 kl. 09:32

Meget af Huaweis code er åben, faktisk deltager medarbejderne i en masse åbne postlister. De forsøger ikke at skjule noget.

Prøv f.eks. at Google "Cai Zhiyong huawei". (Personnavnet er fundet på fuldt offentlige hjemmesider, derfor er det ikke forkert at nævne det)

2
24. marts 2014 kl. 11:46

Meget af Huaweis code er åben, faktisk deltager medarbejderne i en masse åbne postlister. De forsøger ikke at skjule noget.</p>
<p>Prøv f.eks. at Google "Cai Zhiyong huawei". (Personnavnet er fundet på fuldt offentlige hjemmesider, derfor er det ikke forkert at nævne det)

At meget er åbent, er ikke ensbetydende med at man ikke skjuler noget. Microsoft har også en del opensource projekter, men det er ikke ensbetydende med at alt er åbent.

Jeg er slet ikke overrasket over at NSA har lavet massiv spionage imod Huawei, da de "altid" har haft et rygte for at arbejde sammen med den kinesiske regering og med så massiv en fod indenfor netværks udstyr, ville det da også være en fantastisk mulighed for Kina til at udføre spionage. Om der så er hold i den teori, det er NSA så måske kommet lidt tættere på at blive klogere på.