NSA har taget kildekode fra Huawei

Flere afsløringer fra Edward Snowen viser, at NSA har brugt mange ressourcer på den kinesiske netværksgigant Huawei.

Lækkede dokumenter afslører, at NSA har brugt store ressourcer på at spionere mod både den kinesiske regering og den kinesiske netværksgigant Huawei. Det skriver Spiegel Online.

Det lækkede dokument kommer fra whistlebloweren Edward Snowden og er blevet gennemgået af både Spiegel og New York Times. Dokumenterne afslører, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA har brugt betydelige ressourcer på at spionere mod ansatte hos Huawei.

Og det er slet ikke så få mennesker endda. Huawei er nemlig verdens andenstørste leverandør af netværksudstyr og har omkring 150.000 ansatte. Virksomheden bliver anset som den største konkurrent til amerikanske Cisco.

Ikke alene fik NSA fat i virksomhedens e-mailarkiver og interne dokumenter, men det lykkedes også NSA at få adgang til kildekoden til flere af virksomhedens produkter.

»Mange af vores mål kommunikerer over Huawei-produkter, og vi vil sikre os, at vi kan udnytte sikkerhedshuller i disse produkter,« skriver NSA i de lækkede dokumenter. Et andet sted i dokumentet bemærker NSA, at efterretningstjenesten nu er i besiddelse af så meget data fra Huawei, at den slet ikke ved, hvad den skal bruge det til.

»Hvis det er sandt, så er det ironisk, at de har gjort mod os nøjagtigt, hvad de altid har beskyldt kineserne for at gøre igennem os,« siger Huaweis talsmand, Bill Plummer. På den lidt lysere side mener Bill Plummer også, at sådan en omgang spionage vil afsløre, at Huawei intet har at skjule, og at virksomheden ikke har nogen unaturlige bånd til nogen regering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ken Christensen

Meget af Huaweis code er åben, faktisk deltager medarbejderne i en masse åbne postlister. De forsøger ikke at skjule noget.

Prøv f.eks. at Google "Cai Zhiyong huawei". (Personnavnet er fundet på fuldt offentlige hjemmesider, derfor er det ikke forkert at nævne det)

At meget er åbent, er ikke ensbetydende med at man ikke skjuler noget. Microsoft har også en del opensource projekter, men det er ikke ensbetydende med at alt er åbent.

Jeg er slet ikke overrasket over at NSA har lavet massiv spionage imod Huawei, da de "altid" har haft et rygte for at arbejde sammen med den kinesiske regering og med så massiv en fod indenfor netværks udstyr, ville det da også være en fantastisk mulighed for Kina til at udføre spionage. Om der så er hold i den teori, det er NSA så måske kommet lidt tættere på at blive klogere på.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere