NSA-dokumenter nu tilgængelige i offentlig database

Frihedskæmpende organisation frigiver nu belastende NSA-dokumenter i en database, der er tilgængelig for offentligheden. 200 dokumenter er tilgængelige lige nu, mens flere vil komme til.

Alle de lækkede dokumenter, som har givet indblik i National Security Agency’s (NSA) sofistikerede overvågningsprogrammer, er nu blevet gjort tilgængelige i en database, som er blevet lanceret af organisationen American Civil Liberties Union (ACLA).

»Faktum er, at de fleste af disse dokumenter i denne database aldrig skulle have været hemmeligholdte i første omgang,« lyder det i en udtalelse fra ACLA ifølge sitet theverge.com.

»Med nyfunden adgang til disse filer, kan vi nu uddanne os selv i den sande natur og spændvidde for regeringens mange former for overvågning. Denne database vil fungere som et afgørende værktøj, med hvilket vi vil holde vores regering ansvarlig,« lyder det endvidere.

Ifølge theverge.com omfatter databasen lige nu mere end 200 dokumenter, nogle af dem dateret tilbage til 1986, og omfatter alt fra de berømte power point slides, der redegjorde for det kontroversielle PRISM-overvågningprogram til memoer fra den tidligere justitsminister John Ashcroft.

Ifølge ACLU vil de fortsætte med at opdatere databasen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize