NSA brød ind i VPN'er brugt af luftselskaber, Al Jazeera og den irakiske hær tilbage i 2006

Illustration: NSA
Gammel artikel fra NSA's interne nyhedsside, SIDtoday, afslører, at NSA før 2006 var i stand til at bryde krypteringen på VPN'er brugt til følsom kommunikation.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA havde i 2006 held med at bryde krypteringen på en række »high potential« VPN'er, inklusive dem brugt af den Qatar-baserede medieorganisation Al Jazeera, det irakiske militær og flere reservationssystemer brugt af luftselskaber.

Det skriver The Intercept på baggrund af en artikel fra NSA's interne nyhedsside SIDtoday fra marts 2006, som var blandt Edward Snowdens store læk af NSA-dokumenter.

»Selvom VPN'er udgør specielle ufordringer for SIGINT-indsamling og behandling, så har vi for nylig haft betydelig succes med at udnytte denne form for kommunikation,« skrev forfatteren af artiklen

Læs også: NSA tvinges til at slette ulovligt indsamlede metadata om over 600 mio. telefonsamtaler

Ifølge vedkommende havde NSA's Network Analysis Center fokuseret på VPN SIGINT Development i over tre år - en investering, som nu var begyndt at betale sig.

Artiklen fra SIDtoday beskriver ifølge The Intercept ikke, hvilken VPN-teknologi målene brugte, eller hvordan NSA brød krypteringen.

Ifølge en anden SIDtoday-artikel fra samme år var de tekniske detaljer i VPN-udnyttelsen en tætbevogtet hemmelighed selv internt i NSA. Den beskriver således, hvordan NSA-analytikere, som fandt nye VPN'er, brugte et værktøj kaldet VIVIDDREAM. Det lod dem teste, hvorvidt NSA kunne udnytte VPN'erne, uden at afsløre for analytikerne hvordan udnyttelsen fungerede.

Det tyske avis Der Spiegel kunne i 2013 afsløre, at NSA overvågede Al Jazeeras kommunikation, men det blev dengang ikke nævnt, hvorvidt NSA havde succes med at kompromittere Al Jazeeras VPN.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere