NSA-ansat skal 66 måneders i fængsel for at tage hacker-værktøjer med hjem

26. september 2018 kl. 08:394
NSA-ansat skal 66 måneders i fængsel for at tage hacker-værktøjer med hjem
Illustration: g0d4ather | Bigstock.
En tidligere NSA ansat har taget fortroligt materiale med hjem og er blevet idømt 66 måneders fængsel. Materialet kan være blevet lækket.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nghia Hoang Pho, en 68-årig ansat i NSA's Tailored Access Operations afdeling, er netop blevet dømt for at have bragt fortrolige dokumenter og materiale, herunder hacking-værktøjer, med sig hjem uden tilladelse.

Nogle at værktøjerne var del af det omfattende datalæk fra gruppen Shadowbrokers. Det læk inkluderede flere værktøjer, som senere blev brugt af diverse cyber-kriminelle.

Det skrive Ars Technica.

En del af det hjembragte materiale, var beregnet til såkaldt »signals collection« fra meget sofistikerede og svært tilgængelige kilder. Ifølge NSA har tyveriet af materialet sat NSA's arbejde adskillige år tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis vil en del af værktøjerne og metoderne ikke kunne genbruges eller anvendes i fremtiden, efter at de er blevet kompromitterede.

Materialerne havde »omfattende negativ påvirkning på NSA's mission, NSA's ansatte og efterretningssamfundet i det hele taget,« lød det fra Mike Rodgers, direktør for NSA, under hans vidnesbyrd ved retssagen.

Intet bevis for Shadowbrokers-lækage

Det amerikanske justitsministerium fandt intet bevis på at Nghia Hoang Pho har lækket materiale til Shadowbrokers og har ikke forsøgt at koble ham til Shadowbrokers lækagen.

Ifølge Pho hjembragte han materialerne for at øge sin effektivitet og dermed vinde anderkendelse af sine NSA-foresatte – og dermed at stige et løntrin før sin pension.

Nghia Hoang Phos indsamling af materialer passer kronologisk med et læk til Kaspersky Lab. Kaspersky Lab har bekræftet at de fik uploaded værktøjerne fra et sted nær Phos bopæl.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
4. oktober 2018 kl. 08:32

Da de formentlig har dygtige mennesker med indsigt i IT ansat, kunne man i stedet for at jagte udføre Industrispionage og overvåge venligtsindet magter. Bruge tiden på at hjælpe med at lukke sikkerhedshuller i software. Samfundet fik langt mere for pengene på den måde.

Men det ville så også kræve at uanset hvor stor man er, så skal man stadig indrømme sine fejl og holde op med at spilde tid på at sætte folk i fængsel og netop udnytte den viden fra den dømte, til at arbejde for at det hele blive bedre fremadrettet. Har arbejdet sammen med en der har været på storvildtsjagt sammen med nogle små fangersamfund på Grønland. Her var det altid den, som der havde kvajet sig mest, som åben og ærligt fortalte om det ved aftensmaden - for dette gav nemlig den største værdi for alles bedste i form af livsvigtig erfaring. Jeg havde ellers det indtryk at f.eks Microsoft arbejder på denne måde. Man sælger et halvfærdigt produkt og arbejder derefter ud fra de erfaringer kunderne sender tilbage.

3
27. september 2018 kl. 14:09

ja, men så har NSA ingen arbejde!

Da de formentlig har dygtige mennesker med indsigt i IT ansat, kunne man i stedet for at jagte udføre Industrispionage og overvåge venligtsindet magter. Bruge tiden på at hjælpe med at lukke sikkerhedshuller i software. Samfundet fik langt mere for pengene på den måde.

2
27. september 2018 kl. 11:03

ja, men så har NSA ingen arbejde!

1
26. september 2018 kl. 10:56

De " fra meget sofistikerede og svært tilgængelige kilder. " skal være meget vigtigt, når man sætter hele samfundets sikkerhed på spil for det.

De sikkerhedshuller burde i stedet været lukket, og pengene til NSA og andre lignende tjenester var givet bedre ud, til at øge robustheden i eget systemer.

En "måske" overvåget terrorist, man ikke selv har betalt for at bombe, mod hacking af virksomheder og hele samfundet.

Hvad kostet hacket mod mærsk og andre, samt mod valget i USA i 2016, i forhold til de meget få trusler det lykkes at stoppe. Man vil sikkert få meget "mere" for pengene, eller sikkert færre dræbte hvis penge blev brugt på sikkerhed til skoler. Men det giver selvfølgelig, ikke så meget magt til "organisationen".