NSA ansætter privatlivsvogter

Den kontroversielle amerikanske efterretningstjeneste NSA har netop ansat sin første chef med ansvar for borgerrettigheder og privatliv.

I september sidste år dukkede et stillingsopslag op, der for overvågningskritikere nok virkede en smule latterligt. Den omdiskuterede efterretningstjeneste NSA søgte en person, der skulle sikre, at organisationens politik om borgerretigheds- og privatlivsbeskyttelse blev overholdt.

Det fik dengang mediet Cnet til at skrive en temmelig sarkastisk omtale af opslagets formuleringer, der blandt andet indeholdt sætninger som: ‘Kandidaten kan arbejde effektivt under pres og forbliver rolig og positiv selv ved modgang’, og ‘... kan hurtigt tilpasse sig uventede forhindringer’.

Nu har NSA fundet personen, der passer på ovenstående krav, skriver ZDNet. Rebecca Richards er tidligere ansat ved det amerikanske forsvarsdepartement Homeland Security og skal nu agere som rådgiver for NSA’s øverste leder i spørgsmål, der vedrører privatliv og borgernes rettigheder.

Stillingen er den første af sin slags i NSA-regi, og ifølge ZDNet skal hun i praksis også være talsperson under høringer i kongressen og til den øvrige offentlighed i sager vedrørende borgerrettigheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Mogensen Blogger

Det centrale spørgsmål er, om hun får tilstrækkelig indsigt i NSAs virke til, at hun kan opdage brud på borgerrettigheder og privatliv, og om hun vil have pondus nok til at stoppe en sådan praksis, hvis hun opdager den.

Hvis ikke, så er hun blot en galionsfigur: Hun pynter udadtil, men hun har aldrig mulighed for at vende sig om og se, hvad der foregår på skibet.

  • 5
  • 0
#7 Claus Jacobsen

Nu står der jo hun skal "rådgive den øverste leder" - altså hun skal fortælle dem om hvor meget de kan tillade sig at sige uden at hele baduljen bliver halshugget af befolkningen. - Men man må sige hun har akkreditiverne i orden når hun kommer fra Homeland Security. Der er det jo spioneren incl på amerikanerne. Så hun er nok vant til at arbejde under pres.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere