Chrome dropper Netscape-plugin

Inden udgangen af 2014 vil Google blokere for alle apps og udvidelser i Chrome, der bruger Netscape Plug-in API'et.

Google har annonceret, at virksomheden inden udgangen af 2014 vil blokere for alle apps og udvidelser i Chrome, der gør brug af det aldrende, men stadig udbredte, Netscape Plug-in API. Det skriver virksomheden på The Chromium Blog.

Det er blandt andet af hensyn til sikkerhed, stabilitet og effektivitet, at Google har valgt at sige farvel til det gamle API, der i sine velmagtsdage udgjorde den første standard for browserudvidelser.

Men NPAPI har haft sin tid. API'et bliver i dag ikke understøttet på de mobile platforme, og Mozilla ventes at droppe sin understøttelse af API'et i Firefox i december 2013. Derfor mener Google altså nu, at det er på tide at vende 90'er-API'et ryggen og gøre plads til nyere teknologier.

I en erkendelse af at API’et stadig er relativt udbredt, kommer blokeringen til at foregå i etaper.

I første omgang er det ikke længere muligt at indsende NPAPI-baserede apps og udvidelser til Chrome Web Store. Eksisterende apps og udvidelser i butikken vil dog fortsat kunne opdateres til og med maj 2014.

Fra januar 2014 vil Chrome-browseren som standard blokere for langt de fleste NPAPI-plug-ins. Men i et forsøg på at gøre overgangen så mild som mulig, vil brugerne manuelt kunne tilføje NPAPI-plug-ins til en whitelist, der omgår blokeringen. Dette vil dog kun være en mulighed indtil Google permanent trækker stikket på NPAPI-understøttelsen i slutningen af 2014.

Google har selv tilføjet en række af de mest udbredte plug-ins, der benytter sig af NPAPI. Af de mest udbredte er Java, Microsoft Silverlight, spilmotoren Unity og Googles egen Google Earth, som altså har et års tid til at løsrive sig fra NPAPI, før de ikke længere fungerer med Chrome.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jesper Lund

Rolig nu :-) De sover ikke hos NemID http://goo.gl/T99BDO

Nu skal Javascript løsningen lige laves først. NemID på hardware skulle have været klar i december 2010, men den kom først i november 2012.

Derudover har jeg forstået det sådan at NemID udgaverne med decentral privat nøgle (NemID på hardware og virksomhedscertifikater) stadig vil kræve Java.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere