Novo børsnoterer NNIT

It-virksomheden NNIT, som er ejet af Novo Nordisk, bliver børsnoteret, skriver virksomheden i en meddelelse.

Novo Nordisk er ved at børsnotere sit it-selskab NNIT. Selskabet er ejet af Novo-koncernen.

»Beslutningen er truffet på baggrund af en undersøgelse af mulighederne for en separat børsnotering af NNIT på Nasdaq Copenhagen, som NNIT's bestyrelse har gennemført på opfordring af Novo Nordisk A/S. Undersøgelsen blev igangsat på basis af mange års solid vækst og indtjening i NNIT,« skriver virksomheden i selskabsmeddelelsen.

Børsnoteringen er motiveret af muligheden for bedre adgang til kapitalmarkederne og for at 'styrke kendskabet til NNIT’s brand'.

NNIT's direktør, Peter Kogut, siger i pressemeddelelsen følgende om virksomheden og børsnoteringen:

»NNIT har gennemført en vellykket transformation fra intern it-afdeling i Novo Nordisk til en førende og anerkendt leverandør af it-services i Danmark. Vi har en bred vifte af serviceydelser, og vores forretning er fokuseret på kunder, der driver virksomhed inden for brancher med omfattende regulering, eller som har et komplekst it-setup, hvor vi kan udnytte vores erfaring fra det regulerede life sciences-segment. Vi er stolte af vores gode resultater gennem det seneste årti. Vi er overbeviste om, at NNIT er et robust selskab, der er positioneret til fortsat vækst. Vi ser frem til at byde nye aktionærer i NNIT velkommen.«

Det ikke fremgår af pressemeddelelsen, hvor stort et provenu, Novo forventer af børsnoteringen, eller hvad tidsplanen for børsnoteringen er.

Børsen skriver, at firmaet på samme tid som børsnoteringsmeddelelsen kom ud, har NNIT også sendt årsregnskabet for 2014 ud. Her fremviser firmaet en nettoomsætning på 2,4 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 9,3 procent. Resultatet af den primære drift er også steget siden 2013. I 2014 var resultatet på 265 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere