Nostalgi til fredagsbaren: Gamecube fra 2001

Illustration:
Hos den danske spilproducent Knapnok Games bliver der ikke sparet på nostalgi og gamle spil på kontoret. Det ældste stykke hardware er en Gamecube fra 2001.

Det er er ikke en køleskabstor harddisk fra datamaskinens ungdom. Faktisk fylder den ikke ret meget. Den er ikke engang fra forrige årtusind.

Men i denne sammenhæng er den altså ret oldschool (ret så gammel, red.)

Gamecube'n, der står i hjørnet i selskab med Xbox, Playstation 3 og Wii, er den ældre herre i forsamlingen, men bliver dog stadig flittigt brugt. Især Super Smash Bros. Melee er efter sigende populært til Knapnok Games' fredagsbarer.

Gamecube blev aldrig den helt store succes, den skulle have været. Den konkurrerede, da den kom ud, med Playstation 2 og Xbox, og kunne hverken salgs- eller popularitetsmæssigt følge med sine konkurrenter.

Det er man heldigvis ligeglad med hos Knapnok Games, hvor kontorets Resident Evil-udsmykkede Gamecube er det ældste stykke hardware, man har liggende.

Og selvom den oprindelige udgave af Gamecubes efterfølger Wii er bagudkompatibel, og kan afspille de gamle spil, holder man på kontoret stadig fast i sin kubistiske zombie-maskine.

»Det er lidt besværligt at sætte det op på en Wii. Og så er det altså bare sjovere at spille på den oprindelige maskine,« siger Knapnok Games' kreative direktør Lau Korsgaard.

Denne artikel er en del af Version2's sommertour, hvor vi flytter redaktionen ud til en stribe danske it-firmaer. Se hele tour-kalenderen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere