Norske medier hacket og artikler ændret

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Artikler blev ændret på en af Norges mest læste netsider, så det så ud, som om statsminister Erna Solberg havde det fint med pædofili.

Torsdag meldte flere norske medier, at de var blevet udsat for hackerangreb. Dagbladet, Se og Hør og tre andre Aller-ejede sider lukkede derfor ned i flere timer i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Det skriver Dagbladet.

Siderne lukkede ned, fordi en eller flere personer havde ændret i mediernes artikler. Eksempelvis blev en historie ændret, så det så ud, som om den norske statsminister blåstemplede pædofili.

En historie om indbrud i biler blev ændret til at have overskriften: 'Erna Solberg siger, det er okay' og manchetten: 'Pædofili er okay, så længe der ikke kommer sæd på barnet'.

Koncernchef i Aller Dag Sørsdahl siger til Dagbladet, at man har meldt sagen til politiet og fået overdraget en IP-adresse, som Dagbladet mistænker for at stå bag.

»Vi mener nu, at vi har identificeret problemet, og vi har ingen grund til at tro, at der er mere uønsket indhold på vores sider,« siger Dag Sørsdahl.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jan Heisterberg

Det er naturligvis ikke OK - i princippet og efter loven - men måske er der en forhistorie, som ikke oplyses ? Måske er Aller- koncernen gkort opmærksom på problemet, men har undladt at reagere ? Måske er det en provokation for at skabe opmærksomhed om et meget reelt problem: ubeskyttede / dårligt beskyttede sider ? Måske er det chikane og drengestreger ?

Det seneste danske eksempel med en politi-anmeldelse for en reel konstatering af et sikkerhedsproblem motiverer jo ikke ligefrem til lovlydighed - snarere skjult (hvis muligt) civilulydighed.

  • 6
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere