Norske kommuner skifter telefonen ud med Skype

De norske kommuner skrotter i stor stil deres telefonopkobling til fordel for den fulde digitalisering via Skype for Business.

Der er gang i digitaliseringen i de norske kommuner, hvor flere og flere skifter de gamle telefonforbindelser ud med en Skype for Business. Det skriver digi.no.

Det er blandt andet Stavanger Kommune med deres 10.000 ansatte. 3.000 af dem har i dag deres telefonlinjer via Skype for Business, og flere er på vej.

Læs også: Microsoft i byen efter software til Skype

Med overgangen til Skype for Business slipper man for at have reservedele liggende og være afhængig af ekstern vedligeholdelse, fortæller Inger Bjørkum Leigvold, der er leder for infrastruktur i Stavanger kommune. Hun mener at kommunen har sparet mange penge på den nye løsning.

Til gengæld er der ingen backup, hvis internettet går ned.

»Det er selvfølgelig en af ulemperne. I Stavanger har vi ikke nogen reserveløsning, hvis fiberlinjen skulle gå ned. Det problem har vi dog ikke stødt på, og det er jo også noget, der kunne ske med det gamle system,« siger Inger Bjørkum Leigvold.

Læs også: Microsoft smelter Skype og Lync sammen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel AB

Går ud fra at der er tale om "Skype for virksomheder" (robot oversat af "Skype for bedrifter" som er oversat fra Skype For Business)?

Måske burde "forfatteren" lige nærlæse den norske artikel lidt og det ville heller ikke hjælpe lige at forstå forskellen mellem "forbruger" Skype og Skype For Business.

Så vidt jeg kan se er planen at de vil erstatte gamle analoge PBX anlæg med en VOIP løsning i form af Skype For Business og derved have mindre bøvl med gamle kabler og bordtelefoner.

Linket til EU problematikken omkring teleselskaber er derfor ikke specielt relevant, da de jo så anvender en SIP trunk fra et eksisterende teleselskab til at ringe ud til telefonnettet.

 • 2
 • 0
#4 Hans Peter Grøndal

Se også: Sophis.com - Microsoft is reading Skype messages https://nakedsecurity.sophos.com/2013/05/22/microsofts-reading-skype-mes...

Dette på trods at Skypes egen sikkerhedspolitik, siger at beskederne er krypteret så kun afsender og modtager kan læse dem.

Det virker som om IT og økonomifolkene kun tænker på, at det er smart, nemt og billigt.

Er det virkelig OK at udsætte kommunernes borgere for det?

 • 1
 • 1
#5 Frithiof Andreas Jensen

Er det virkelig OK at udsætte kommunernes borgere for det?

Jada - Det er Kommunen, der er INGEN nedre gränser overhovedet. Det er helt fint at sende håblöst syge mennesker i permanent arbejdsprövning så man slipper for at betale for dem (bare man ikke lige siger at der er derfor) og at anvende lägekonsulenter - d.v.s. administrative medarbejdere som slet ikke nödvendigvis er läger - til at overrule rigtige läger.

At sende potentielt fortrolige samtaler til alle USA's myndigheder er absolut småting.

 • 0
 • 1
#7 Mikkel AB

Det er nok værd at bemærke at den artikel du linker til, ikke omhandler Skype For Business, men forbruger Skype. Hvis man har en on-premise installation af Skype For Business (S4B), har Microsoft ikke adgang til dette.

Manglen på End-to-End encryption er der stadig (og et problem, men det var jo heller ikke tilfældet på det gamle telefonnet.

Ang. trafikken til telenettet, kan man kan vælge en SIP trunk leverandør der understøtter kryptering, men så snart samtalen er på telefonnettet, så er der ingen kryptering.

Snakker du med en anden S4B bruger direkte, så er trafikken mellem jer krypteret.

 • 1
 • 0
#8 Martin Hvidberg

Forskellige statslige styrelser har, via Statens-IT, også kastet sig ud i 'Skype for Business' løsningen. Foreløbigt virker det temmeligt ringe. Mange opkald kommer ikke igennem, af uforklarlige årsager. En pc i dockingstation, med låget nede, giver ikke meget 'ring' fra sig. Derfor skruer man op på max. Så får man til gengæld blæst hjernen ud, næste gang nogen ringer mens man har headset på... Alt i alt ikke en velfungerende løsning i hverdagen. Jeg har sat den på permanent viderestilling til mobilen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere