Norsk ministerium skrotter udstyr efter spionafsløring

Ældre pc-hovedkort fra Supermicro. Det er langt mere kostbart udstyr, det norske forsvarsministerium nu har skaffet sig af med. Illustration: Super Micro Computer
Havde købt komponenter fra Supermicro for en halv million norske kroner.

Det norske forsvar har købt komponenter for over 500.000 norske kroner af selskabet Super Micro Computer, også kendt som Supermicro, som uden eget vidende skal have spredt spionudstyr for de kinesiske myndigheder. Det skriver digi.no på baggrund af NTB.

»Forsvarsministeriet har købt produkter fra Super Micro Inc i til testformål. Produkterne har ikke været tilkoblet vores IKT-systemer og vil heller ikke blive benyttet i fremtiden,« skriver kommunikationsrådgiver Lars Gjemble, Forsvarsdepartementet, i en email til avisen VG.

En af Supermicros kinesiske underleverandører skal have ladet kinesiske militære agenter plante spionværktøj på varer leveret til komponentproducenten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Cederberg

Både Amazon, Apple og såvel UK har sagt de ikke kender noget til den såkaldte historie alle rygterne bygger på. Det er en and.

Udtalelserne fra Amazon og Apple åbner mulighed for at ting og sager kan være fundet ... bare ikke af dem.

False flag.

Hvor ser du det henne? Her er wikipedia definitionen af false flag:

A false flag is a covert operation designed to deceive; the deception creates the appearance of a particular party, group, or nation being responsible for some activity, disguising the actual source of responsibility.

  • 0
  • 0
Michael Cederberg

Jeg ved godt hvad false flag betyder. Det var præcist det jeg skrev jeg mente. Spørg dig selv hvem der får noget ud af den falske historie? Propaganda eller clickbait? Bedøm selv.

False flag går ud på at gøre noget og give andre skylden. Det handler ikke om at finde på beskyldninger for noget der ikke er sket. Din brug af false flag er forkert, med mindre du mener der var spionudstyr i de computere men at det var placeret af andre for at skyde skylden på kineserne.

Med hensyn til hvem der får noget ud af historien, så er det leverandører af IT udstyr som ikke er lavet i Kina ... jeg ved ikke hvem det skulle være og jeg har svært ved at se dem fabrikere den slags historier.

Spørgsmålet er hvorvidt man tror på at Bloomberg har fat i noget rigtigt. Bloomberg er en højt respekteret nyhedsorganisation og de fortæller at de har 17 sources hvor nogen af dem kommer fra amerikanske efterretningstjenester. Men uanset om det er rigtigt, så der ingen tvivl om at det er muligt og at enhver efterretningstjeneste gerne ville gøre den slags. Derfor bør alle beskytte sig bedst muligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize