Norsk BankID skeler til danske Javascript-planer - men satser på apps

Mens NemID i Danmark arbejder på at udskifte Java med Javascript, har nordmændene valgt at udvide deres BankID med apps til mobilen.

Siden NemID blev lanceret i 2010, har det været umuligt at bruge den til offentlige websider på for eksempel en iPad eller fra en smartphone. Her kan man nemlig ikke køre den Java-applet, som NemID kræver.

Det skal en ny NemID-løsning, baseret på Javascript, lave om på, med lancering i slutningen af 2013 eller starten af 2014, hvis alt går efter planen. Og det har vakt interesse i Norge.

Læs også: Grønt lys for NemID på Javascript: Login fra mobilen klar om et år

Her driver Nets nemlig en fætter til NemID, BankID, som bliver brugt af landets banker, men også kan bruges på offentlige websider, for eksempel det norske skattevæsen og ved køb og salg af ejendom.

Ligesom den danske NemID er BankID baseret på Java, men modsat den danske løsning er BankID med tiden blevet udvidet med en mobiludgave og med en app til iOS. En version til Android er på vej. Det skriver Digi.no, som har spurgt BankID, om man vil følge det danske eksempel og udvikle en Javascript-udgave.

Svaret lyder, at situationen i Norge er anderledes end i Danmark, da BankID med de forskellige mobile muligheder allerede ’er i færd med gradvist at frigøre sig fra Java’, lyder meldingen.

Hvor NemID i Danmark består af én samlet løsning, der rummer to forskellige adgangsveje – login til netbank samt OCES-delen til offentlige websider – er den norske BankID mere kompliceret. Her har bankerne forskellige måder at servere engangspasswords på, og BankID til mobilen kan heller ikke bruges i alle sammenhænge.

Hos BankID overvejer man løbende, om man hellere skal satse på Javascript, eller om løsningen med mobil-apps er god nok, skriver selskabet til Digi.no. Men der er ingen tydelig industritrend, og derfor ingen tydelig konklusion i retning af webteknologier hos BankID. Derfor kan det også være, at det bliver en kombination med både webteknologier som Javascript og apps til specifikke platforme, lyder svaret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
Per Hansen

Hvor er det dog godt og forfriskende at høre navnet "BankID". Det er neutralt, ærligt og direkte, helt uden den mudrede følelses- og meningsmanipulation, som navnet "NemID" indeholder.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017