Norge overvejer at udelukke Huawei som leverandør til 5G-netværk

Illustration: ricochet64/Bigstock
Norges regering overvejer at følge andre vestlige landes eksempel ved at udelukke udstyr fra den kinesiske teleleverandør og mobilproducent Huawei i opbygningen af landets 5G-netværk. Det fortæller landets justitsminister.

Norge overvejer ligesom flere andre vestlige lande at udelukke Huawei som leverandør af udstyr til opbygningen af landets kommende 5G-netværk, oplyser landets justitsminister onsdag.

Det skriver Reuters.

Den norske regering diskuterer for tiden tiltag, der kan reducere potentielle sårbarheder i forbindelse med opgraderingen til 5G. Ligesom TDC i Danmark benytter norske Telenor og konkurrenten Telia Huawei-udstyr i landets 4G-netværk, og de tester lige nu udstyr fra Huawei i deres eksperimentielle 5G-netværk.

Læs også: Forsvarsministeren besvarer byge af spørgsmål om Huawei og sikkerhed - sådan da

Regeringen deler dog USA og Storbritaniens bekymringer om »spionage på private og statstlige aktører« og overvejer at følge disse landes tiltag i forbindelse med den kinesiske teleleverandør og mobilproducent. Det fortæller justitsminister Tor Mikkel Wara til Reuters.

»Det her spørgsmål er af højeste prioritet. Vi vil have det på plads, inden vi bygger næste runde af telenetværk,« siger han.

Efterretningstjenester i USA har advaret mod at benytte Huaweis udstyr i teleselskabernes netværk af frygt for, at den kinesiske stat kan bruge det til eksempelvis spionage. Den frygt har blandt andet fået lande som Australien og New Zealand til at udelukke Huawei som leverandør til deres kommende 5G-netværk.

Læs også: Sortlistningen af Huawei fortsætter: Nu vil Japan også droppe teknologi fra kinesiske selskaber

Huawei fastholder dog, at deres udstyr er sikkert.

»Vi vil fortsat være åbne og gennemsigtige og tilbyde udvidet test og verificering af vores udstyr for at bevise, at vi kan levere sikre produkter til Norges 5G-netværk,« siger Tore Orderløkken, der er sikkerhedsdirektør ved Huawei Norge til Reuters.

Læs også: Britisk forsvarsminister blander sig i Huawei-anklager: »Jeg er alvorligt bekymret«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere