Nordkoreas egen Linux skifter fra Windows-look til Mac-klon

Nordkoreas helt egen Linux-distribution er klar i sin tredje udgave, hvor stilen er skiftet fra at efterligne Windows 7 til nu at ligne Mac OS X.

Nordkorea har sin egen variant af Linux, kaldet Red Star Linux, som ikke officielt er tilgængelig uden for det sædvanligvis lukkede land. Men lækkede billeder fra den nyeste tredje udgave af Red Star Linux viser et stort kursskifte for Linux-distributionen, skriver bloggen North Korea Tech.

Den forrige udgave havde nemlig en brugergrænseflade baseret på KDE, som var kraftigt inspireret af Microsofts Windows 7.

Den nye udgave har fået et helt nyt brugerfladedesign, men det er tydeligvis ikke Microsofts Windows 8, der har været inspirationskilden. Derimod ser Red Star Linux 3.0 ud til at være inspireret af Mac OS X.

Efterligningen går angiveligt helt ned til visse applikationer som eksempelvis mailklienten og filhåndteringen.

USA, hvor både Apple og Microsoft er baseret, har strikse regler for eksport af teknologi til en række lande, heriblandt Nordkorea, og det ville derfor være vanskeligt for nordkoreanerne på lovlig vis at få fat i den ægte vare.

Efterligninger af Windows og Mac OS er heller ikke ukendte i Linux-verdenen, hvor der i mange år har eksisteret distributioner, som specialiserede sig i at komme så tæt på de mere udbredte styresystemer som muligt. Tilsvarende har eksempelvis Mac OS X hentet inspiration fra Unix-verdenens brugerflader til blandt andet Launcher.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jerrik Walløe

Det er nemt at få Ubuntu til at ligne Mac. Så Nordkorea har vel ikke gjort noget galt her.

En sjov ting: hvad verdenskort er det deres browser ikon gengiver? Det er da ikke kysten ved Nordkorea...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize