Nordkoreas cyberhær tæller nu 6000 mand

Nordkorea opruster sin militære stab i cyberspace, hvor landet ifølge Sydkoreanske kilder siden 2013 har fordoblet sin cyber-styrke.

Nordkoreanerne opruster sine militære kræfter i cyberspace. Sydkoreas forsvarsministerium fortalte tirsdag, at Nordkoreas cyberhær nu er på 6000 mand, hvilket er dobbelt så mange, som Sydkorea estimerede i 2013. Det skriver Reuters.

De nye tal er kommet frem efter USA, som er Sydkoreas allierede mod Nordkorea, sanktionerede staten i nord for cyberangrebet mod Sony Pictures Entertainment.

I flere år har Nordkorea brugt masser af ressourcer på at opbygge en sofistikeret cyberkrigscelle, kaldet Bureau 121, som køres af militærets efterretningstjeneste, og som har ansat nogle af de mest talentfulde computereksperter i landet.

Læs også: Hacker: Sådan hjalp vi med at hacke Sony

Deres mål på længere sigt kan være at hacke tele- og energinet i rivaliserende lande, har afhoppere fra Nordkorea fortalt.

Ifølge det sydkoreanske forsvarsministerium er Nordkoreas formål med hæren at angribe Sydkorea og skabe ”fysisk og psykologisk paralysering inde i Sydkorea”, blandt andet ved at give problemer for militære operationer og national infrastruktur.

Nordkorea nægter at have haft noget med Sony-hackerangrebet at gøre. Sony blev hacket op til de skulle udsende filmen The Interview, som er en film om to amerikanske journalister, som får et interview med Nordkoreas leder, samtidig får de af CIA til opgave at dræbe ham. En hackergruppe har taget ansvaret for hackningen, men alligevel er Nordkorea mistænkt for at have haft en finger med i spillet.

Læs også: Sydkoreansk atomkraftværk hacket

Det lukkede land i nord bliver med jævne mellemrum beskyldt for at være involveret i fordækte sager. I 2013 beskyldte Sydkorea Nordkorea for at cyberangreb, som frøs computersystemer i banker og tv-stationer i flere dage.

De to koreaer er teknisk set stadig i krig, da der i 1953 kun blev aftalt en våbenstilstand, som fortsat er den aftale, der holder landene fra at være i åben krig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere