Nordkoreanske hackere har brugt Google Play i målrettet aktion mod afhoppere

En gruppe hackere fra Nordkorea har designet malware og lagt det på Google Play i et forsøg på at narre informationer ud af afhoppere og journalister. Det viser forskning foretaget af McAfee.

Ifølge forskere fra McAfee har hackere med forbindelse til Nordkorea haft held til at lægge mindst tre malware-applikationer på Google Play. Applikationerne er designet til at opsnappe personlige informationer fra afhoppere, som har forladt Nordkorea.

Det skriver Ars Technica

Applikationerne lod hackerne stjæle informationer om de inficerede enheder og hente yderligere eksekverbar kode, som lod dem stjæle billeder, kontaktlister og tekstbeskeder.

Målrettet aktion

Applikationerne var spredt til udvalgte personer. I flere tilfælde havde hackerne kontaktet deres ofre over Facebook og forsøgt at få dem til at downloade applikationerne.

Tidligere har samme forskerhold rapporteret, at lignende metoder har været brugt til at målrette nordkoreanske journalister og afhoppere. Ved disse operationer fandt man nordkoreanske ip-adresser, og i kontrolserverne fandt man ord, der kun bruges i Nordkorea.

De skadelige applikationer var blevet hentet over 100 gange, før Google opdagede og slettede dem

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere