Nordkoreansk hacking giver indblik i sydkoreanske krigsstrategier

11. oktober 2017 kl. 08:201
Nordkorea har sidste år hacket det sydkoreanske forsvar og fået indblik i 50.000 hemmeligtstemplede dokumenter - og formentlig et indblik i USA's og Sydkoreas planer, hvis der udbryder krig.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mere end 50.000 hemmelige dokumenter er angiveligt blevet indsamlet via hacking fra Nordkorea mod det sydkoreanske forsvars Integrerede Data Center i august og september sidste år.

Det skriver Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har givet efterklang i Seoul og Washington, for der er mulighed for, at Nordkorea nu har det fulde indblik i USA's og Sydkoreas strategier i tilfælde af krig.

Det drejer sig om ca. 235 gigabytes data, svarende til 50.000 hemmeligtstemplede dokumenter, men det sydkoreanske forsvar kan kun identificere 22,5 procent af de lækkede oplysninger, svarende til 10.700 dokumenter.

Sydkorea regner med, at Nordkorea har et specialkorps på 6.800 hackere, som blandt andet har stået for en stor del af de cyber-angreb, som der har været de seneste år mod Sydkoreas regering, ministerier, kraftværker, infrastruktur med mere. Flere af de ansatte hackere befinder sig sandsynligvis uden for Nordkorea.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. oktober 2017 kl. 12:12

Somme tider kan det undre, hvad vi tillader. Stor norsk bank har outsourcet det hele til Ukraine? Kaspersky antivirus software inficeret af hackere? Huawei installerer dansk infrastruktur? [Ingen beskyldninger - men der burde måske udvises lidt mere omhu]