Nordkorea under mistanke for krypto-tyveri for tre milliarder kroner fra Japan

Sydkoreas parlament har holdt en høring om Nordkoreas cyberkrigere.

Den sydkoreanske efterretningstjeneste mistænker nordkoreanske superhackere for at stå bag verdens hidtil største krypto-tyveri, skriver finans.dk.

Det skulle være fundet sted i slutningen af januar på japanske CoinCheck.

Kryptovaluta for tre milliarder kroner forsvandt, og mistanken retter sig imod gruppen Lazarus, som regnes blandt de dygtigste it-kriminelle i verden, og som samtidig er knyttet til Nordkoreas hovedstad.

Mandag holdt Sydkoreas parlament en høring om emnet, hvori landets efterretningstjeneste fremlagde de seneste informationer om Nordkoreas cyberkrigere.

»Den nationale efterretningstjeneste fortalte parlamentet, at Nordkorea også menes at stå bag tyveriet af 532 mio. dollars i kryptovaluta fra Japans CoinCheck-børs,« skrev den sydkoreanske avis Chosun Ilbo efterfølgende ifølge finans.dk.

Nordkoea er tidligere blevet beskyldt for cyberangreb samt digitale røverier - de fleste af dem rettet mod ærkerivalen syd for den demilitariserede zone.

Især sydkoreanske handelsplatforme for kryptovaluta har stået for skud.

Men også indbruddet i nationalbanken i Bangladesh med et udbytte på over en halv milliard kroner er blandt de indbrud, som mistænkes at stamme fra den nordkoreanske gruppe.

Der foreligger dog ingen klare beviser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere