Nordkorea anklaget for årelang opbygning af massivt cyberangreb mod Sydkorea

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Sydkoreansk politi har annonceret, at Nordkorea siden 2014 har hacket sig ind på over 140.000 computere, sandsynligvis for at gøre sig klar til at lægge Sydkorea ned i det ultimative cyberangreb.

Nordkorea har plantet ondsindet kode i mere end 140.000 computere i 160 sydkoreanske firmaer og myndigheder siden 2014.

Det er fodarbejdet i en plan om et stort fremtidigt cyber-angreb mod Sydkorea, annoncerede sydkoreansk politi mandag ifølge Reuters.

Hackede sig til tegninger af et jagerfly

Sydkoreansk politi opdagede hacker-angrebene i februar. Det eneste skud på stammen af de formodede nordkoreanske angreb er hacking af to store koncerner.

42.000 materialer blev stjålet, heraf 40.000 relateret til sydkoreansk forsvar, og et af dokumenterne viste tegninger af vingerne på F-15-jagerfly, fortæller en officiel kilde til Reuters.

Nordkorea nægter sig skyldige, men ifølge sydkoreansk politi står den nordlige nabo bag en større plan om cyberangreb.

»Der er stor sandsynlighed for at Nordkoreas mål var at skabe forvirring på nationalt niveau med flere angreb samtidig efter at have sikret sig flere mål for cyberterror. Ellers var målet at stjæle industrielle og militære hemmeligheder,« siger Sydkoreas politis cyber-enhed ifølge Reuters.

Samme IP-adresse som ved tidligere angreb

Efter hackere fik kontrol over servere og computere, er der ikke sket yderligere. Det tyder ifølge sydkoreansk politi på, at der er planlagt et større fremtidigt angreb.

Sydkoreanske medier skriver, at SK Holdings er et af de hackede firmaer. En officiel kilde fra det sydkoreanske forsvarsministerium fortæller, at de ikke oplevede et sikkerhedsbrud, og at der ikke er stjålet hemmelige forsvarsrelateret materiale, skriver Reuters.

Cyberangrebet er sporet tilbage til selv samme IP-adresse som den, der angreb og frøs systemer i sydkoreanske banker og medier i 2013. Geografisk skulle den være placeret i Nordkoreas hovedstad.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere