Nordkorea afviser hackeranklager – men roser gerningsmænd

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Nordkorea nægter at skulle stå bag det omfattende hackerangreb mod Sony Pictures. I samme åndedræt kaldes angrebet for »retfærdigt«

Nordkorea stod ikke bag hackerangrebet, som i sidste uge lagde Sony Pictures Entertainment ned og lækkede 100 TB fortrolig information. Det fortæller en nyhedsartikel fra et statsstyret, nordkoreansk medie, skriver Reuters.

Mistanken mod det lukkede land kom efter, at sikkerhedsfolk har forklaret, at angrebet bar mindelser om et hackerangreb mod tusinder af computere i Sydkorea i 2013. Samtidig bryggede Sonys filmselskab på en film, hvor to amerikanske journalister bliver hyret af CIA til at dræbe Nordkoreas leder Kim Jong-un. Nordkoreas regering har tidligere kaldt filmen for en krigshandling, som ville kræve et nådesløst svar, hvis ikke den blev forbudt.

Læs også: Sony-hack er måske historiens værste virksomheds-indbrud på nettet

Men den nordkoreanske indblanding i hackerangrebet er altså blot onde rygter, meddeler styret. Derimod kan angrebet være udført af sympatisører lyder den officielle melding.

»Hacking af Sony Pictures Entertainments kan være en retfærdig handling udført af støtter og sympatisører med DPRK (officiel forkortelse for Nordkorea red.) som svar på dets appel,« står der i artiklen fra det statsstyrede medie.

Ifølge Joseph DeTrani, der er tidligere amerikansk efterretningsmand, har Nordkorea historisk været ærlige om landets involvering i angreb. Men nu, tre år inde i Kim Jong-uns ledelsesperiode, er det uvist, om den politik stadig er den officielle.

Hackerangrebet har indtil videre lækket omkring 40 GB data ud af i alt 100 TB, der angiveligt er blevet stjålet. Den lækkede information rummer blandt andet fortrolige oplysninger om kriminelle baggrundstjek, sundhedsoplysninger, lønforhandlinger og lægeerklæringer for ansatte hos Sony Pictures.

Den kontroversielle film, der bærer titlen "The Interview", får efter planen premiere den 25. december i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere