Nordkoreansk hacking giver indblik i sydkoreanske krigsstrategier

Nordkorea har sidste år hacket det sydkoreanske forsvar og fået indblik i 50.000 hemmeligtstemplede dokumenter - og formentlig et indblik i USA's og Sydkoreas planer, hvis der udbryder krig.

Mere end 50.000 hemmelige dokumenter er angiveligt blevet indsamlet via hacking fra Nordkorea mod det sydkoreanske forsvars Integrerede Data Center i august og september sidste år.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det har givet efterklang i Seoul og Washington, for der er mulighed for, at Nordkorea nu har det fulde indblik i USA's og Sydkoreas strategier i tilfælde af krig.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Nordkoreanske hackergrupper stjæler bitcoins

Det drejer sig om ca. 235 gigabytes data, svarende til 50.000 hemmeligtstemplede dokumenter, men det sydkoreanske forsvar kan kun identificere 22,5 procent af de lækkede oplysninger, svarende til 10.700 dokumenter.

Sydkorea regner med, at Nordkorea har et specialkorps på 6.800 hackere, som blandt andet har stået for en stor del af de cyber-angreb, som der har været de seneste år mod Sydkoreas regering, ministerier, kraftværker, infrastruktur med mere. Flere af de ansatte hackere befinder sig sandsynligvis uden for Nordkorea.

Læs også: Nye spor fra bankkup: Måske er Nordkoreas cyberformåen faktisk helt vild

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Knud Larsen

Somme tider kan det undre, hvad vi tillader.
Stor norsk bank har outsourcet det hele til Ukraine?
Kaspersky antivirus software inficeret af hackere?
Huawei installerer dansk infrastruktur?
[Ingen beskyldninger - men der burde måske udvises lidt mere omhu]

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017