Nordjyder udvikler platform til intelligente trafiksystemer

37 millioner kroner skal være med til at gøre Nordjylland til Danmarks testregion for intelligente transportsystemer. Udviklingshuset Gatehouse skal lave softwareplatformen og designe databasen.

Bedre information om kø og vejarbejde, automatisk betaling af p-afgiften ? og den omdiskuterede road pricing. Alt sammen er muligt med intelligente transportsystemer, ITS, og en ny bevilling på godt 18 millioner fra det nordjyske vækstforum skal sparke liv i en nordjysk satsning på ITS.

Med i satsningen er det Nørresundby-baserede udviklingshus Gatehouse, der har fået til opgave at udvikle softwareplatformen.

»Vi forventer på kort sigt, at udvikling og etablering af en skalerbar og fleksibel ITS-platform i Nordjylland, kan skabe grundlaget for en ITS-klynge i regionen. Virksomheder kan bruge denne platform til udvikling af nye ITS-produkter og services og gøre regionen ledende inden for ITS. På lang sigt forventer vi at kunne udbrede ITS-platformen nationalt og internationalt både som et testsite og i forbindelse med implementeringen af specifikke løsninger. Eksempler kunne være automatiske p-løsninger og målrettet information til trafikanterne. Platformen vil desuden kunne anvendes i forbindelse med fremtidens road pricing,« udtaler administrerende direktør Michael Bondo Andersen i en pressemeddelelse.

Ud over den bagvedliggende platform, skal satsningen også frembringe 500 bokse, der skal installeres i nordjyske biler. Det er firmaet Inntrasys, der har fået ordren på boksene, mens Aalborg
Universitet bidrager med projektledelse og udvikling af antenner og kommunikationsmodulet mellem boksen og databasen.

Meningen er at skabe job til de mange højtuddannede nordjyder, der de seneste par år er blevet ofre for lukningen af en række højteknologiske udviklingsvirksomheder.

»Vi forventer, at det i første omgang vil skabe 15-25 arbejdspladser. Satsningen er så, at det vil medføre flere hundrede job i løbet af nogle år. Mange af disse arbejdspladser vil kunne udnytte de ledige kompetencer, der i det seneste år er kommet i Nordjylland inden for mobiltelefonindustrien, så vi skal se investeringen i ITS-platformen som en strategisk investering,« udtaler medlem af vækstforum, Ulla Astmann.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere