Nordea massefyrer 2.000: Danske it-medarbejdere også i spil

Nordea skal fyre 2.000 medarbejdere for at tjene flere penge. Informationschef bekræfter, at alle medarbejdergrupper skal reduceres - og dermed også it-folk.

It-medarbejderne i Nordea skal ikke føle sig for sikre. Bank-koncernen har netop meldt ud, at der i løbet af efteråret skal barberes 2.000 ud af i alt 34.000 stillinger væk. Og ingen personalegrupper er fredet:

»Alle dele af banken er i spil. Men hvordan nedskæringerne konkret kommer til at ramme, kan jeg ikke svare på,« siger informationschef i Nordea Claus Christensen til Version2.

Ud af de 2.000 stillinger, der skal skæres bort, forventes 5-600 jobs at ryge i Danmark.

Fyringerne sker ifølge en pressemeddelelse, fordi Nordea ønsker at opnå en forrentning af egenkapitalen på omkring 15 procent og "for at begrænse omostningsvæksten."

»Det er aldrig nemt at øge effektiviteten. Men vi handler proaktivt ud fra en stærk position. Ved at tage skridt til at øge lønsomheden tidligt kan vi bedre sikre vores gode rating, konkurrencedygtige funding og dermed vores muligheder for at tilbyde kunderne produkter og serviceydelser til den rigtige pris. Alternativet - at vente og se - er ikke en mulighed,« udtaler Christian Clausen, Nordeas koncernchef, i meddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere