Nordea var hacket i månedsvis - og meldte ikke tyveri fra dansk konto til politiet

Det var politiet selv, der tog kontakt til Nordea i forbindelse med en efterforskning mod en medstifter af Pirate Bay.

En svensk hacker havde fra april til august sidste år adgang til Nordeas it-systemer, og udnyttede det blandt andet til at stjæle mere ned 24.200 kroner fra en dansk fagforening. Men det var politiet, der måtte kontakte Nordea og ikke omvendt. Det skriver ComputerSweden.

Læs også: Svensk hacker anklaget for at stjæle 24.200 kroner fra dansk fagforening

Politiet faldt over sporene fra Nordea-indbruddet i forbindelse med en efterforskning mod én af de personer, som i sin tid var med til af stifte The Pirate Bay. Logfiler på hans Macbook viste, at han havde haft adgang til Nordea.

Mens hackeren havde adgang, havde han flere gange forsøgt at overføre penge fra konti, men i de fleste tilfælde blev det opdaget af Nordea. Banken tilbageførte imidlertid blot pengene og meldte ikke sagerne til politiet. I alt forsøgte hackeren at overføre tæt ved fem millioner kroner fra kunder i Nordea.

Flere af kunderne var danske, og ifølge ComputerSweden drejede det sig blandt om Odense Kommune.

Ud over at forsøge at foretage uautoriserede kontooverførsler, så fik hackerne også adgang til at kopiere databaser med kundeinformationer fra Nordea. Banken har ikke ønsket at kommentere den månedlange indtrængen eller Nordeas håndtering af den.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere