Nordea slutter sig til Blockchain-baseret 'trade finance'-platform

Illustration: pixabay
Nordea tilslutter sig en 'trade finance'-platform baseret på blockchain, der bliver udviklet i samarbejde med IBM og støttes af en gruppe på ni internationale kæmpebanker.

Den skandinaviske bank Nordea har sluttet sig til internationalt bankkonsortium, der er ved at udvikle en blockchain-baseret finansplatform.

Det skriver Nordea i en pressemeddelelse.

Alle Nordea's kunder i norden vil få adgang til platformen og banken bliver dermed den første i regionen, der leverer et forbrugervendt produkt baseret på blockchain. Den kommercielle udrulning er planlagt til andet kvartal af 2018, mens et pilotprojekt forventes igangsat inden.

Læs også: Iværksættere laver blockchain-markedsplads for gamer-goods

Platformen udvikles i samarbejde med IBM, og bliver ifølge Nordea den første blockchain-baserede 'trade finance'-platform i verden. Nordea kommer ind i en gruppe af kæmpebanker, der inkluderer blandt andet Rabobank, Banco Santander, HBSC og Deutsche Bank. Konsortiet består nu af ni stiftende medlemmer, men vil være åbent for andre banker, der ønsker at tilslutte sig, skriver Nordea.

Formålet med platformen er, at »facilitere sikker international handel mellem små og mellemstore virksomheder,« og forbinde alle parter i handelen direkte.

»Platformen vil simplificere handelsprocessen for små og mellemstore virksomheder ved at adressere udfordringerne med at håndtere, holde øje med og sikre indenlandske og internationale handelstransaktioner. Det er hurtigere end den traditionelle udveksling af dokumenter og har den nødvendige sporbarhed. Gennemsigitgheden vil derudover give virksomhederne tiltroen til at starte handel med nye partnere,« udtaler Patrik Zekkar fra Nordea sig til pressemeddelelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere