Nordea har genstartet sit acceleratorprogram i jagten på gode ideer og lovende fintech-startups.
Programmet henvender sig til unge fintech-startup, fortæller Jan Sirich, der er chef for Nordea-afdelingen Experimentation & Learning.
»Vi tager dem ind i et program, hvor vi hjælper dem og guider dem. Målet er, at finde nogle gode ideer,« forklarer han til Version2.
De udvalgte iværksætterhold får adgang til et tre måneder langt intensivt forløb og potentielt op til 7,5 millioner kroner i investeringskapital fra blandt andre Nestholma, der kører acceleratorprogrammet sammen med Nordea.
AI og blockchain
Programmet er ifølge banken det største af sin slags i norden.
Nordea leder efter startup-virksomheder, der kan komme med gode ideer inden for nye teknologier som kognitiv it, kunstig intelligens og brug af blockchain-teknologi, nye løsninger inden for compliance og deleøkonomier - og felter, som banken ikke selv har overvejet.
Nordea leder dog lige så meget efter folk, der kan føre ideerne ud i livet, fortæller Jan Sirich.
»Vi er ikke på udkig efter at stjæle ideer - vi ønsker at udvikle ideerne i samarbejde med de her startups og så lave noget sammen med dem,« fortæller han og fortsætter:
»Vi ser på ideen, løsningen og teamet. Det er altsammen interessant. Din ide kan være fantastisk god, men hvis du ikke har et team, der kan føre det ud i livet, så kommer du ingen vegne.«
Samarbejde med lovende startups
Når deadline for ansøgninger kommer den 7. august, vil banken invitere op til 50 af de mest interessante ansøgere i en uge til Oslo.
»Vi ser på teamet, og om de komplementerer hinanden, og hvad de tænker om forretningskonceptet. Herefter skal ansøgerfeltet skæres ned til 20-30 stykker - alt afhængig af, hvilke teams der søger,« fortæller Jan Sirich.
De udvalgte startups går videre til selve acceleratorprogrammet, der starter i september, og fysisk kommer til at foregå i Helsinki og Stockholm.
Nordea selv håber, at processen kan lede til partnerskaber med lovende startups. De første 12 virksomheder, der sidste år kom igennem den første udgave af acceleratoren, eksisterer stadig. To af disse er i dag i gang med pilotprojekter, som kan lede til langsigtet samarbejde med banken.