Nordea forbyder ansatte at handle med kryptovaluta

Nordea er bange for, at bitcoin og lignende kan føre til kriminalitet, og forbyder derfor alle bankens 31.000 ansatte at handle med kryptovaluta.

I går blev Nordea's 31.000 ansatte orienteret om, at de fra den 28. februar ikke længere må købe bitcoins eller anden kryptovaluta.

Det skriver Finans.

Begrundelsen er, at kryptovaluta kan føre til kriminalitet.

Læs også: Store danske banker vil ikke tage imod bitcoin-gevinster

»Det er så ureguleret et marked, og vi er bange for, at medarbejderne uden at vide det havner i en situation, som er uetisk eller direkte kriminel,« siger fungerende pressechef i Nordea, Stine Green Paulsen, til Finans.

Ansatte, der allerede ejer kryptovaluta bliver ikke tvunget til at sælge, og indtil den 28. februar må de stadig handle videre. Dog anbefaler Nordea deres ansatte, at de hverken ejer eller køber ny kryptovaluta.

Læs også: Nordea slutter sig til Blockchain-baseret 'trade finance'-platform

Allerede i fredags annoncerede banken, at nogle tusinde ansatte i wholesale-afdelingen var blevet underlagt et forbud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Christian Sparre

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad der giver Nordea mulighed for at forbyde dette?

Er det noget i de ansattes kontrakter? Er der noget i den danske lovgivning der giver Nordea mulighed for at forbyde dette? Hvordan definerer Nordea kryptovaluta?

Jeg tænker at køb af aktier i et firma der producerer våben eller medicin også kan føre til kriminalitet? Måske endda mere end at en medarbejder foretager en investering i et firma der tilbyder en platform til "smart contracts" eller f.eks. en decentraliseret database over køretøjer baseret på blockchain teknologi?

 • 11
 • 0
#2 René Nielsen

Min første tanke er, at hvis ikke en bankansat kan se den udtalte risikoprofil ved Bitcoins, så burde personen måske slet ikke arbejde i en bank.

Dernæst falder mine tanker på dobbeltmoral!

Bankerne har (som branche) i mange år tilbudt og direkte tilskyndet til at private via deres andelsboligejerforening optager ekstremt komplicerede og højrisikofyldte SWAP lån. En lånetype som bedst kan beskrives som et væddemål med banken om den fremtidige rente.

Resultatet er, at mange andelsboligforeninger er på fallitens rand imedens bankerne skovler penge ind på væddemålet, undskyld lånet.

Den slags tilbyder man kunderne men ikke de ansatte - eller var der noget jeg misforstod?

Til sidst er der lovligheden af et sådan forbud. Uden at kende de konkrete ansættelseskontrakter, så skal der jo være en kompensation.

Jeg ville blive forbavset hvis Nordea får medhold i at Nordea kan forbyde sine ansatte at handle med Virtuelle valutaer uden en særskilt kompensation.

 • 14
 • 0
#4 Peter Valdemar Mørch

De kan vel ikke forbyde deres ansatte at gøre det uden for arbejdstid, eller?

For hvis et firma sådan kan forbyde medarbejdere vilkårlige ting uden for arbejdstid, så kender jeg én som kommer til at forbyde sine ansatte i at holde med FCK eller på nogen måde støtte dem finansielt... ?

 • 7
 • 0
#7 Frithiof Andreas Jensen

Den slags tilbyder man kunderne men ikke de ansatte - eller var der noget jeg misforstod?

Det er bare den slags folketinget selv beder finansverdenen om når man de-regulerer finansmarkedet (og myndighederne i övrigt ikke er ret gode til at få svindlere sendt i fängsel selv dengang man regulerede).

Hvis en finanschef ikke fölger "markedet"med de mest lukrative handler og helst lidt extra, så finder bestyrelsen bare en ny der kan levere varen.

Når banker så oveni hatten er "for vigtige til at fejle"så bliver det sådan at de mest agressive banker, vinder i "konkurrencen" om skatteydernes penge når redningspakken skal betales ud og overlever - så der er ingen "stopklods" på nogen måder.

 • 1
 • 0
#8 Denny Christensen

Nordea, der ikke er den eneste virksomhed der påtvinger deres medarbejdere diverse regler, kan vel prøve at gøre det.

En ansat kan så vælge at prøve at gøre det alligevel og se hvad der sker. Og så er et påbud en faglig sag der kan efterprøves. Hvis nogen gider.

Når det er sagt mener jeg som en generel betragtning at en virksomhed ikke skal opdrage sine medarbejdere i en bestemt retning for så vidt angår forhold der ligger udenfor jobbet. Diskussionen går så på om BitCoin eller andre krypto valutaer ligger så tæt på en banks formål at banken med rette kan kræve særlige forhold? Hvis BitCoin handel var ulovligt var det en anden sag men så var der heller ingen grunde til for Nordea at gøre noget.

Så det hele bunder i hvordan Nordea ønsker at se ud overfor noget nyt og der vælger de den sikre metode.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere