Coding Pirates arbejder med at lære børn og unge om IT, programmering og robotter, og det arbejde bliver nu hædret med Fællesskabsprisen. Prisen bliver uddelt til ti prisvindere, som, ifølge Fællesskabsprisens jury, har været med til at styrke det danske fællesskab.
Børnene, som er med i Coding Pirates, kommer til klubaften en gang om ugen. Der kan de fx lære spiludvikling eller at bygge robotter med Lego Mindstorm.
Coding Pirates afholder også en række begivenheder om børn og teknologi landet over, blandt andet Game Jams, hvor man skal udvikle et computerspil på 24 timer og Hackathons, hvor man skal programmere en robot til at beskytte en bank.
Organisationen samarbejder også med Microsoft om begivenheden #MakeWhatsNext, som skal skabe interesse hos unge piger og kvinder for at blive en del af teknologibranchen.
Rift om buddet
Coding Pirates har mere end 80 afdelinger i hele Danmark, men der er rift om buddet. Derfor skal man skrive sig op til ventelisten, hvis man vil sende sit barn til klubaftener.
Organisationen er baseret på frivilligt arbejde, så hvis man er teknisk anlagt, kan man melde sig til for at blive underviser.
Femte år for Fællesskabsprisen
Det er femte år, Fællesskabsprisen bliver uddelt.
Prisen blev oprindeligt stifte i 2014 i samarbejde mellem nuværende formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen og en række danske organisationer og virksomheder.
Prisen skal hædre de mennesker, som styrker fællesskabet og den danske velfærdsstat.
Alle kan indstille til prisen, og man kan godt indstille sig selv, men for at blive nomineret skal man opfylde visse krav. Man skal være uundværlig for et fællesskab, der har stor betydning for andre, og det skal være en længevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ.