Nokias RT-tablet bliver tyndere end iPad

Nokias kommende 10 tommer-tablet med kodenavnet Sirius kommer i pangfarver a la Lumia-telefonerne. Tabletten skal positionere Windows RT som reel konkurrent til Apples iOS.

Nokia er på trapperne med en 10,1 tommers tablet baseret på Windows RT. Det skriver The Verge.

Ifølge The Verge’s oplysninger vil tabletten, der har fået kodenavnet Sirius, være tyndere og lettere end den nyeste iPad og med sit farvestrålende ydre kommer den til at minde en del om designet på en Nokia Lumia-telefon.

Læs også: Nokia på vej med bandit på 6 tommer

Skærmens opløsning bliver ifølge rygterne på 1080p og vil være optimeret til udendørs brug. Tabletten kommer med et 6-megapixel kamera bagpå og et mindre 2-megapixel kamera på forsiden.

Indeni vil tabletten køre på en Qualcomm quad-core Snapdragon 800 processor sammen med 2 gigabyte RAM, og Nokia går efter en effektiv batteritid på ti timer.

Prisen for hele herligheden bliver tæt på den samme som en iPad, så 'Sirius' er ikke tænkt som et billigere alternativ, men en ligeværdig modstander til Apples storsælgende tablet. Nokia vil formentlig afsløre tabletten ved et arrangement i New York, som efter planen vil blive afholdt d. 26. september.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#8 Jakob Damkjær

Med batteristørelsen (ie. Tyndheden) da den "kun" har 1080p opløsning... Og ikke retina nivau opløsning.

Så hvis den har 16:9 format bliver det lidt tosset at vbruge den i portræt mode...

Og windows 8.1 og Windows RT er da ikke det samme. Så Inget timing snafu der...

Ingen startknap og jeg håber virkeligt de har løst de lag som er det første man ser når man åbner og stiller lidt rundt på en af Microsofts tablets... For det er ikke så flydende som det er på andre tablets idag.

Men kom frisk flere tablets til folket er altid godt ;)

  • 2
  • 3
#16 Deleted User

Det har de vel også gjort, qua de udmærkede specifikationer.

Specifikationer fortæller vel ret beset intet om "indhold og funktionalitet".

Tværtimod kunne man jo få den tanke med Nokia, at de har travlt med at fokusere på tal som antallet af megapixels og at den er tyndere en iPaden, fordi de ikke ved hvad de ellers skal sælge den på.

Det er vel de færreste der køber en tablet alene fordi den er tyndere end en iPad eller fordi den har xx megapixels. Fortæl os hvad vi kan bruge den til i stedet? Og gerne noget som vores tablets ikke kan i forvejen. De dage hvor Nokia-brandet i sig selv var en salgsparameter, er for længst overstået.

  • 1
  • 0
#18 Mads Sørensen

Sjovt at nogen mangler startknap på Win8 tablets. Har en Thinkpad Tablet 2 med fysiske startknap, aldrig brugt den fysiske startknap eller savnet en i taskbar.

Swipe ind fra højre.

metro/modern er acceptabelt alternativ på stationær men godt på tablets, langt mere intuitivt og effektivt end iOS og android, men måske så mange ligegyldige underholdnings apps.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere