Nokias nye business-mobil E7 har fuldt tastatur og Symbian^3

Nokia har ikke tænkt sig at afgive førertrøjen på mobilmarkedet. Tre nye telefoner til erhvervsfolk og forbrugere og en ansigtsløftning til Ovi Store skal gøre den nye version af Symbian-platformen attraktiv.

Nokia er nu på vej med i alt fire telefoner, som er baseret på den nye version af mobilstyresystemet Symbian^3. Nokia har tidligere annonceret N8-modellen, men den får nu følgeskab af yderligere tre smartphones.

E-mail er stadig en vigtig applikation i virksomheder, og derfor satser Nokia på at gøre den nye Nokia E7 spændende for it-afdelinger og forretningsfolk ved at inkludere Microsoft Exchange Active Sync.

Både iPhone og Android kritiseres for til tider mangelfuld understøttelse af Exchange og især når det gælder sikkerhed, hvor Blackberry og Windows Mobile fortsat er i front.

På E7 vil man kunne læse sine e-mails på en 4 tommer berøringsfølsom skærm, som ifølge Nokia også skulle være egnet til udendørsbrug. Man kan skrive sine svar på et fuldt tastatur, som kan skydes ud, og det er muligt at folde skærmen op, så enheden kan stå udslået med både tastatur og skærm.

»I dag sætter vi vores kamp for at komme tilbage i førersædet af smartphone-markedet i gear. Vores nye familie af smartphones anvender det nye Symbian OS, som er omskrevet til at være hurtigere, lettere at bruge og mere udviklervenligt,« udtaler markedschef Niklas Savander fra Nokia ifølge en pressemeddelelse.

Nokias E7-model til forretningsbrug får selskab af to modeller, som er beregnet til forbrugermarkedet: C6 og C7. C7 har en 3,5 tommer skærm, mens C6 har en skærm på 3,2 tommer. C6 fås med et fuldt tastatur.

De tre nye telefoner kommer ifølge Nokia på markedet inden årets udgang. De vejledende europæiske priser er ifølge Nokia 3.685 kroner eksklusive moms for E7, 2.495 kroner eksklusive moms for C7 og 1.936 kroner eksklusive moms for C6.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Jacobsen

...med det skred i begreberne. E7 har tydeligvis ikke fuldt tastatur; tal-rækken øverst mangler. Og hvor skal æøå være?

E90 (og alle de ældre Communicator) har fuldt tastatur - og savner i den grad en afløser.

mvh Henrik

 • 0
 • 0
#2 Deleted User

Bliver sindssygt spændende at følge. Med et fornuftigt touch-baseret OS (og det har vi stadig til gode fra Nokia) og en god browser (den skal være lige så god som mobile safari), kan Nokia måske holde på nogle af de eksisterende kunder. Men om de kan få nogen tilbage fra Android og iPhone er jeg mere usikker på.

 • 0
 • 0
#3 Michael Peters

Det bliver meget interessant at se om Nakia kan få de tabte markedsandele tilbage på markedet for Smart Phone markedt.

Det er naturligvis dejligt for os der er i "business" at Nokia tager sig sammen, men en business phone dækker jo slet ikke det største marked - nemlig de yngre forbrugere.

Efter min bedste overbevisning skal der virkelig et scoop til, før dette ændre sig og det er i hvert falt ikke et fuldt tastetur der skal til.

 • 0
 • 0
#4 Simon Friis Vindum

Ingen tvivl om det. De er endnu ikke på nevau med konkurrenterne (Nokia E7 blegner lidt hvis man sammenligner med HTC Desire HD og HTC Desire Z der blev annonceret i dag). Men hvis de fortsætter med at hale ind så tror jeg at Symbian ^4 og MeeGo godt kan gå hen og blive interessant.

 • 0
 • 0
#6 Dennis Krøger

Maemo er bestemt mere end fornuftigt, omend ikke lige så supporteret af eksterne udviklere (og snart dødt til fordel for Meego).

Maemo browseren (Firefox Gecko baseret) er bedre end nogen anden mobil browser jeg har været i nærheden af (inklusive Firefox' egen mobilbrowser, som er en hel del langsommere).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere